Compromís per Alboraia proposa reactivar el Consell de la Joventut i elaborar un pla d’actuació específic

0
169

Compromís per Alboraia ha proposat un pla de joventut i reactivar el Consell Local de la Joventut a Alboraia i ho fa a través d’una moció al Ple de l’Ajuntament i un document amb propostes. En la moció presentada es demana també que es pose en marxa un observatori amb recursos per a decidir les polítiques de gènere i vetlar per la integració de les víctimes de violència de gènere i assetjament escolar.

Ramón Gimeno, el regidor més jove del grup municipal Compromís per Alboraia i encarregat de presentar la moció, ha destacat: “és important que s’implementen polítiques per als joves però escoltant les seues opinions en el Consell local de Joventut. A més d’enfrontar els problemes que tenen els joves, s’ha de canalitzar les seues iniciatives i propostes per a Alboraia”.

Entre la bateria de propostes que acompanyen a la moció destaquen promoure la formació del voluntariat, amb posteriors experiències practiques; convocar fires comarcals del voluntariat que siguen punts de trobada i aprofiten per a l’intercanvi d’experiències; o incrementar en la mesura del possible els programes destinats a la formació per a l’autoocupació.

Compromís per Alboraia també proposa posar en marxa programes de promoció del valencià imaginatius i que impliquen el major nombre possible de gent; dedicar una part important dels programes de festes a la música, el teatre i la literatura en valencià, i apostar pels creadors locals i comarcals més joves. Igualment, des de la coalició es demana promoure alternatives d’oci nocturn i el marcatge de recorreguts per a fer esport per la mota del Barranc del Carraixet amb ombra d’arbres i dotació de mobiliari esportiu.

Completen la proposta idees per als joves, com treballar en la prevenció de l’assejament escolar i de la violència de gènere tant presencial com en les xarxes; la prevenció dels grafitis incontrolats i en llocs no autoritzats i la canalització d’iniciatives artístiques, a més de fer polítiques per a la seua inserció laboral i l’habilitació d’espais municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.