Compromís parla de “mala i poc transparent” la gestió del PP després d’aprovar una modificació de crèdit de 940.000 euros

0
102

Compromís per Foios votà en contra de la modificació de crèdit en el ple passat, per la qual el govern del PP de Foios reconeixia un deute superior als 940.000 euros durant l’exercici de 2011.
El regidor de Compromís Gumer Ynarejos demanà el vot contrari perquè és la modificació de crèdit número désset des que començà l’any 2012 i, a més, és la primera que es fa als pressuposts de 2012 que es van aprovar en el mes de juliol passat. “El govern del PP ha convertit en habitual allò que la llei de pressuposts de les hisendes locals considera com una mesura extraordinària”, diu Ynarejos.

“La mala i poc transparent gestió ha anat repetint-se cada any. L’alcalde ha seguit fidelment el model de l’escola del PP valencià, gastar i qui vinga després que pague”, considera el regidor qui explica que este reconeixement de deute “és una mostra de descontrol i falta de previsió del govern” ja que en la relació de deutes apareixen factures d’anys com el 2008 i 2009.

Segons explica Ynarejos, de l’informe de l’oficina d’Intervenció de l’Ajuntament es desprén que el Govern municipal de Foios contrau deute sense assignació pressupostària. La conseqüència d’esta modificació suposa que el Consistori haurà de pagar anualment uns 32.500 euros d’interessos durant els propers deu anys.

Per a Compromís, esta falta de rigurositat i poca previsió en la gestió econòmica del govern del PP suposa, en estos moments de crisi, “posar en risc i dificultar el compliment del pla de sanejament que té aprovat l’Ajuntament. I el que per a nosaltres és pitjor que alguns proveïdors del consistori cobren pel seu treball amb molt de retard”, diu Ynarejos.

Així, ha posat com exemple el reconeixement de més de 91.000 euros en factures de festes. El pressupost de l’any 2011 tenia destinada una partida de 30.000 euros pel que en Compromís es qüestionen l’actuació del regidor d’Hisenda “que autoritza una desviació del 300%, on queda la rigurositat de la seua gestió?”.

A més d’altres factures de llum, manteniment de jardins, neteja viària o subministrament d’aigua, entre d’altres, en les quals la despesa s’incrementa en més de 80.000 euros en cadascuna de les seues partides. “No entenem com passen estes coses o com la Casa de la Cultura de Foios ha tingut la llum tallada els dos mesos d’estius”, assenyalen des de Compromís.

El grup de l’oposició aposta perquè els comptes de l’Ajuntament estiguen clars i ben transparents. “La rigurositat en la despesa és una de les nostres propostes, pensem que no podem gastar més del que tenim, o fent enginyeria comptable, cosa que ens pot portar a coses sorprenents”, diu Ynarejos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.