Compromís demana que tots els contractes de Torrent s’ajusten a les normes de contractació pública

759

Les conclusions i recomanacions de l’auditoria independent sobre l’àrea de Contractació de l’Ajuntament de Torrent reflectixen, segons Compromís per Torrent, que diferents processos de contractació municipals corresponents a l’any 2015 “manquen de les obligacions i la transparència a les que obliguen la legislació en matèria de contractes del Sector Públic”.

Segons Compromís per Torrent, en 4 dels 17 expedients analitzats no es justifica la necessitat de contractar i que es va fer sense concretar les circumstàncies específiques existents en el moment en el que es va proposar la tramitació de l’expedient. Entre els citats expedientes figuren les obres d’habilitació de l’aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes, dos projectes de drenatge i col·lectors d’aigües i el relatiu al contracte del Programa Municipal d’Atenció a la Infància.

 

El portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, ha explicat que la suma dels contractes adjudicats, en la mostra analitzada per l’auditoria, sumen un total de 1.688.291’34 euros.

Per Alabajos, “això suposa que si en un percentatge de la contractació han sorgit tots aquestos inconvenients caldria que l’Ajuntament de Torrent dotarà dels mitjans necessaris a la Intervenció Municipal perquè pogueren analitzar-se la totalitat d’aquestos expedients i així avançar cap a un model de fiscalització plena per tal de desterrar el model limitatiu actual”.

Alabajos ha conclòs explicant que aquesta petició del seu grup, de dotar de més mitjans humans i tècnics a l’área d’Intervenció, no és nova atés que any rere any “venim demanant-ho tant en les esmenes als pressupostos locals com en les al·legacions a la Comptabilitat Municipal”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.