Compromís exigeix a AENA que els avions respecten les rutes assignades

0
58
Bankia

El grup municipal Compromís per Paterna ha presentat una proposta a l’Ajuntament perquè inste als responsables d’AENA i les companyies aèries a que els avions retornen a les rutes que tenen assignades, ja que hi ha rutes marcades i pràcticament deshabitades que són les que haurien d’utilitzar.
Des de fa dos anys, els veïns de la Canyada, junt amb els de Montesol, Colinas, Els Pous, Entrenaranjos i Entrepíns s’enfronten a un problema de soroll que abans i que està afectant la seua salut i la seua qualitat de vida. Per a lluitar contra este problema, els afectats s‘han agrupat en la ‘Plataforma No Aviones Fuera de Ruta’.

Segons ha manifestat la portaveu del grup, Loles Ripoll, “Compromís per Paterna volem sumar-nos a les preocupacions veïnals i per això hem demanat a l’alcalde que s’entreviste amb els responsables d’AENA per a traslladar-los les demandes veïnals a fi que es modifique esta situació anòmala i que els avions retornen a les seues antigues rutes”.

A més, Ripoll ha puntualitzat que “ens enfrontem a un problema de salut pública i estem al costat de la ciutadania, que pateix estes molèsties des que AENA i les companyies aèries prengueren la decisió de desviar els avions fora de ruta a fi d’abaratir costos”. Per això, ara els avions travessen l’Eliana, Sant Antoni i altres municipis del Camp de Túria amb un sobrevol molt més baix, i en conseqüència, un increment notable del soroll i les molèsties.

Per tant, la causa d’este problema no és l’existència de l’Aeroport de Manises. Els avions que s’enlairen en l’aeroport causen molèsties en les poblacions pròximes a l’aeroport i ací sí que són efectives mesures d’aïllament acústic i fins i tot d’indemnitzacions. En canvi, el problema dels avions fora de ruta és molt més senzill de resoldre, ja que només cal exigir a les companyies que respecten les rutes que tenen marcades i que no els deixen sobrevolar altres zones en les maniobres d’aproximació o d’enlairament.

D’altra banda, Ripoll ha destacat que “els avions han de tornar a les antigues rutes perquè ara causen problemes d’insomni, d’ansietat, etc”. Els veïns no volen indemnitzacions que, d’altra banda, AENA mai acceptaria. “No volen indemnitzacions perquè la salut no té preu, volen simplement que AENA obligue les companyies a respectar les rutes”, assenyala.

Per últim, des de Compromís també reclamen que consideren els veïns com a interlocutors vàlids, conjuntament amb els representants municipals, davant de la Direcció Aeroportuària per ser coneixedors i patidors de les molèsties que se’ls estan causant.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here