Compromís, EUPV i Totes demanen un cens dels immobles de l’Església a Burjassot per a girar l’IBI

1590

Els grups Compromís, Esquerra Unida i Totes amb Burjassot insten a l’Ajuntament de Burjassot a sol·licitar als Registres de la Propietat la llista de béns de l’Església Catòlica al municipi, “incloent-hi la llista de béns immatriculats a l’empara i durant la vigència de l’article 206 de la Llei Hipotecària per l’Església Catòlica en les seues diferents denominacions, Diòcesi, Bisbat o similars”.

ermita san roque BurjassotAmb aquestes dades, les tres formacions demanen que l’Ajuntament de Burjassot realitze un cens dels immobles rústics i urbans que estan censats i registrats a nom de l’Església Catòlica i d’altres confessions religioses, així com de les seues entitats i associacions afins.

Per grups Compromís, Esquerra Unida i Totes, l’objectiu seria, una vegada fet, “procedir a l’actualització del Padró de Béns Immobles per a poder així girar l’IBI (Impost de Béns Immobles) a tots aquells béns immobles la destinació dels quals no estiga vinculat al culte”.

En l’exposició de motius, els tres grups urgeixen a una “revisió urgent de la fiscalitat municipal”, en un context de baixada d’ingressos, control del dèficit i deutes contrets pels ajuntaments i a “restringir al màxim l’aplicació d’exempcions i bonificacions” perquè de la pressió fiscal no redunde de forma desigual en les persones i entitats.

La moció presentada també vol “instar al govern de l’estat espanyol a que modifique l’article 62 del Reial decret Legislatiu 2/2004 i se suprimisca l’exempció de l’IBI en els béns immobles propietat de l’església catòlica”.

El text recorda que l’Església Catòlica està exempta de tributar per l’IBI arran dels Acords d’Espanya amb la Santa Seu, de 1979, i les confessions jueva, protestant i musulmana també ho estan a través dels respectius Acords de Cooperació que daten de 1992. Així, gaudeixen d’exempcions totals o permanents els temples i llocs de culte, dependències o edificis annexos destinats a l’activitat pastoral o assistència religiosa, locals destinats a oficines, cases i convents d’ordres i congregacions religioses.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.