Compromís es presentarà per primera volta a Rocafort

0
191

compromis rocafortCompromís ha formalitzat en els últims dies les seues candidatures municipals, entre les quals s’inclou com a novetat la presentació per primera volta de llista local a Rocafort, encapçalada per Eduard Comeig i que tancarà l’històric valencianista Josep Maria Aulló.

La candidatura Compromís per Rocafort, amb Eduard Comeig com a cap de llista i Magalí Torrens en el segon lloc, es conforma com una llista pràcticament paritària de 13 titulars i 3 suplents (7 dones i 9 homes), i que inclou persones independents que no estan afiliades a la coalició Compromís ni a cap dels seus partits integrants.

Amb la denominació triada de Compromís per Rocafort, la candidatura pretén resaltar la seua “aposta per l’àmbit local com a àmbit bàsic de la participació ciutadana i la gestió pública per a regenerar el sistema democràtic i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, que són dos dels seus principals objectius”.

Si bé hi ha precedents entre els partits que conformen la coalició (la Unitat del Poble Valencià va tindre un regidor a l’Ajuntament entre 1987-1991, i Bloc-Els Verds van concórrer a les eleccions locals de 2003), esta és la primera ocasió en què Compromís presenta la seua oferta política local als veïns i veïnes de Rocafort. Una vegada incorporat Rocafort, la coalició Compromís estarà present a tots els pobles de l’Horta Nord amb l’excepció d’Emperador.

Nou col·lectiu local de Compromís

El col·lectiu de Rocafort és una de les agrupacions locals més joves de Compromís. La seua presentació pública es va produir el passat 6 de març en un acte celebrat a la sala de la Llar dels Jubilats del poble.

Una presentació que va comptar amb la participació de destacats càrrecs electes de Compromís, com el diputat a les Corts Generals, Joan Baldoví, i dos dels seus líders més importants als municipis propers: el diputat provincial i regidor a Burjassot, Emili Altur, i l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, que amb la seua presència van voler recolzar el col·lectiu naixent.

Tercera força política a les eleccions europees

La constitució del col·lectiu de Rocafort primer, i la presentació de llista electoral després, ha vingut precedida pels bons resultats obtinguts per Compromís a Rocafort a les eleccions europees de l’any passat. Unes eleccions en les que, a pesar de no disposar encara de presència local, amb un 9, 91 % dels vots, es va situar com la tercera opció triada pels electors de Rocafort, a poca distància del PSPV-PSOE (13, 03 %), la qual cosa resulta especialment significativa atés que els socialistes han ostentat l’alcaldia d’esta població de l’Horta Nord esta legislatura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.