Compromís dubta que abans que s'acabe la legislatura “s'haja restaurat ni una rajola del Palauet Giner-Cortina"

1361

La publicació al DOGV, el passat dijous, de l'oferta de la licitació per a la redacció de l'estudi valorat i projecte bàsic d'intervenció del Xalet Giner-Cortina ha fet reaccionar a Compromís per Torrent, ja que “aquest és un procediment que s'hauria d’haver tramés fa un any”, segons el seu portaveu, Pau Alabajos.

Els fets es remunten a l'any 2010, quan davant la inacció dels propietaris, principals responsables de la conservació del monument, que aleshores ja era alarmant, l'Ajuntament de Torrent va dictar una primera ordre d'execució per a la rehabilitació del palauet. Aquesta va ser recorreguda en dues ocasions pels titulars del bé, sent estimada parcialment en segona instància mitjançant una sentència dels TSJCV de març del 2016. Compromís per Torrent va presentar una moció al mes següent, que va ser aprovada per unanimitat pel ple ordinari de juny d'eixe mateix any.

Després d'un any de l'aprovació de la moció promoguda pel seu grup municipal Alabajos ha manifestat que “havent-hi ja un retard constatat en la publicació de l'oferta de licitació, el govern de Ros demostra que ho fa obligat per les circumstàncies, atenent els requeriments de la Direcció General de Patrimoni, i no per iniciativa pròpia".

Així, i tenint en compte que l'estudi i el projecte de licitació compten amb un termini de contracte de 10 mesos, la conseqüència directa és que no s'actuarà en el monument fins d'ací un any pràcticament, segons Alabajos.

Per Alabajos, “aquest moviment per part del govern de Ros l'únic que pretén és guanyar temps i que no se li puga acusar d'inacció davant el perill real de desaparició del monument”

Alabajos ha conclòs recordant la importància per al patrimoni i la memòria col·lectiva de Torrent del Palauet Giner-Cortina, un edifici modernista de caràcter neoàrab que va ser dissenyat per l'arquitecte José María Manuel Cortina Pérez per a la seua germana Maria al 1918, protegit des de l'any 2010 com a Bé de Rellevància Local per ser un dels immobles més significatius i reconeguts de la seua època a la nostra ciutat, actualment en imminent perill de desaparició després d'un procediment que dura ja una dècada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.