Compromís denuncia que la concessionària Edetania Bus deixarà sense servei línies en els festius de Nadal a Paterna i Burjassot

0
224

edetania_busEl diputat del grup parlamentari Compromís, Paco Garcia Latorre, ha denunciat hui que l’empresa Edetania Bus, concessionària de transport públic de les línies d’autobús que connecten València i poblacions de l’Horta Nord, el Camp de Túria i el Serrans suprimirà el servei en alguna de les seues línies els dies 25 de desembre i l’1 i 6 de gener i, en altres línies, reduirà el servei fins deixar-lo en connexions testimonials durant les festes de Nadal.

Així, les línies 130 i 131, que coincidixen en gran part del recorregut i que unixen l’estació de l’Empalme i el Parc Tecnològic, la primera, i València amb Mas Camarena, la segona, ambdós amb parades als municipis de Burjassot i Paterna, oferiran els dies 24 i 31 de desembre i el 5 de gener, horari de dia laborable encara que no eixiran els autobusos de les 14.05 i 14.55 des de l’estació de l’Entroncament ni els de les 13.40 i les 14.30 des del Parc Tecnològic.

Estos dies, a més, les últimes eixides seran, des de Mes Camaera a les 17.05 i des de València a les 17.40. Els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener no hi haurà servici.

La línia 140, que unix València amb Paterna, mantindrà l’horari habitual dels dies laborables tant el 24 com el 31 de desembre i el 5 de gener encara que, a la vesprada, no eixirà l’últim autobús: el de les 20.30 des de Paterna i el de les 21 hores des de València. I els dies 25 de desembre i 1 i 6 de gener només hi haurà tres eixides en cada sentit: des de València, a les 14.30, 17.30 i 20.30 i, des de Paterna, a les 12, 15 i 18 hores.

Segons Garcia “estem parlant de què molts ciutadans què utilitzen estes línies no podran accedir en transport públics als seus llocs de treball perquè o bé no hi ha servei eixe dia o perquè és mínim”.

“Estem parlant d’un servei públic de transport que l’empresa concessionària està obligada a complir i per això exigim una rectificació d’Edetania Bus i que restablisca el servei als horaris habituals de dies festius de la resta de l’any. Precisament, en els horaris d’este tipus de les línies dels quals informa l’Agència Valenciana de Mobilitat en la seua pàgina web només es diferència entre horaris de dies festius i laborables, així que donarem trasllat a la Conselleria d’Infraestructures perquè actue en conseqüència”, ha declarat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here