Compromís denuncia l’augment del gasto elèctric en un 34%

0
84
Bankia

La partida destinada al consum elèctric dels edificis públics de Paterna ha augmentat en els últims cuatre anys un 34, 4%, com ha denunciat Compromís. Segons les xifres, en 2006 l’Ajuntament pagava 1.082.520 euros en consum elèctric, y per a 2010 ni han previstos 1.455.000 euros per aquesta despesa.
Segons les xifres, en 2006 l’Ajuntament pagava 1.082.520 euros en consum elèctric, y per a 2010 ni han previstos 1.455.000 euros per aquesta despesa.

Front a aquesta situació, el grup municipal ha destacat que “el darrere any, l’alcalde va firmar el Pacte dels Alcaldes per estalviar un mínim del 20% de les emissions de CO2, que havia de estar acompanyat d’una reorientació de les polítiques energètiques al municipi”.

En aquesta línea, la portaveu Loles Ripoll ha criticat que “aquest augment demostra el poc interés de l’equip de govern a reduir les emissions originades pel consum elèctric”.

Així, segons Ripoll caldrien mesures mes ambicioses en diferents àmbits i fer-les extensives a tot el municipi, com ara el cotxe compartit, la millora del carril bici, o les teulades solars als edificis municipals i industrials.

Respecte al transport, la formació considera necessari un canvi a les polítiques “per tal de reduir els desplaçaments am cotxe, impulsant el transport públic”.

Per tot això, Ripoll ha instat al Govern a “a anunciar menys i fer més, perquè si seguim així, les emissions de CO2 continuaran augmentant, el medi ambient de Paterna no millorarà i el Pacte dels Alcaldes a Paterna serà paper mullat”. En aquest sentit, afirma que “si l’alcalde es jactava de l’eficiència i eficàcia de la seua gestió, el balafiament en electricitat no diu molt d’eixa eficiència que tant li agrada parlar”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here