Compromís denuncia la “pavimentació a la carta” de l’Ajuntament al barri de la Canyada a costa dels diners públics

0
44
Bankia

La regidora i candidata de la coalición, Loles Ripoll, critica que l’Ajuntament “està fent a alguns barris, i especialment a la Canyada, una pavimentació a la carta i a càrrec de diners públics de subvencions”. La coalició, que va dur al ple de març una pregunta sobre este tema, vol “que s’aclarisca la modificació que hi ha dins del projecte dels carrers 133 i 238, on s’estableix la reparació de carrers connexos amb la zona a intervenir mitjançant el Pla Confiança”.
Ripoll explica que en este projecte “hi ha intervencions n previstes en alguns carrers, que no estàn urbanitzats, trencant-se així el principi de responsabilitat urbanística dels propietaris, així como el principi d’igualtat amb la resta de la ciutadania a qui si que se li exigeix que pague els seus carrers i voreres noves”.

Concretament els carrers 131, 137 y 220 van a ser urbanitzats “a càrrec de les inversions públiques sense que es tracte de carrers on hi haja un motiu d’interés general que ho justifique, com seria el cas, per exemple, dels carrers de l’entorn de l’institut, ja que configuren l’accés general a este centre educatiu”, explica Ripoll.

En el cas del carrer 131, es dóna la circumstància que existeix un gran tram on a ambdós costats hi ha solars buits, “aspecte que fa que encara siga més inexplicable la pavimentació proposada i raó per la qual Compromís per Paterna hem demanat que es rectifique a favor d’altres carrers que estan deteriorats i que han de ser reparats per l’ajuntament”, afegeix la portaveu municipal.

Loles Ripoll destaca que “fins ara, cada particular es pavimentava el seu tros si construia. Si delegaves la pavimentació en la constructora, te passava la part proporcional. A vegades no s’ha pavimentat i ens sembla bé que l’ajuntament pavimente, però el que no és just és que després el consistori no passe cap rebut al veí”.

Precisament a la Canyada encara hi ha molts carrers habitats que no tenen realitzada la pavimentació, “un dels problemes que més reivindica la ciutadania d’este barri de Paterna des de fa dècades. I a les peticions d’atenció dels veïns, l’ajuntament sempre els ha dit que estos carrers han de ser urbanitzats a càrrec dels propietaris, ja que el consistori només paga les despeses de reparació i renovació de vials que ja estigueren urbanitzats”, assegura Ripoll.

Per això, Compromís per Paterna considera que “cadascú s’ha de pagar la pavimentació. I en cas que l’ajuntament canvie la seua política en estes actuacions urbanístiques, ha de donar informació detallada i fer les coses amb transparència”.

A més a més, la coalició vol saber quina és la política de pavimentacions del consistori, una pregunta a la qual l’equip de govern del Partit Popular ha donat sempre, segons diu la formación, “la callada per desposta” mentre “es beneficien uns pocs habitants del poble”. © HortanoticiasDejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here