Compromís denuncia el denominat cas del ‘Fukushima’ de Paterna a la Fiscalia de Medi Ambient

646

01.paterna.laboratori1

Compromís per Paterna denuncia el denominat cas del ‘Fukushima’ de Paterna en el Ministeri Fiscal i sol·licita la seua intervenció per a exigir que l’administració local i/o l’autonòmica procedisquen a una urgent neteja i descontaminació  de la zona.

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la situació de perillositat i abandó que hi ha en l’Andana, a les instal·lacions il·legalment enderrocades d’una empresa farmacèutica, han estat determinants per a que ens adrecem a la Fiscalia de Medi Ambient. Considerem que les administracions, tant la local com l’autonòmica, estan jugant a passar-se la pilota de la inacció i és urgent prendre mesures, com netejar i descontaminar, davant l’estat actual de l’empresa i de tots els residus tòxics que hi ha escampats”.

Segons el regidor Ramón, “ningú, ni Ajuntament de Paterna ni Conselleria de Medi Ambient són conscients del grau de perillositat que hi ha surant en l’indret de l’empresa farmacèutica, conegut ja com el ‘Fukushima’ paterner. Però encara és pitjor allò desconegut: no sabem que pot haver en el subsòl, ja que hi ha dipòsits soterranis amb líquids tòxics dels quals es desconeixen les condicions en què estan, si tenen esquerdes i, en aquest cas, si els líquids podrien haver penetrat en el subsòl”.

“Ja en juliol de 2012, quan Compromís va començar a denunciar la greu situació d’aquesta empresa farmacèutica, abandonada i objecte de continus robatoris, amb un vertit molt gran de líquid inflamable, es va rebre una resolució judicial a l’Ajuntament de Paterna. En ella, el jutge dictava que s’havia d’actuar d’immediat, retirant el material tòxic i perillós. No es va fer res i l’estat actual és pitjor que el de fa un any, amb el conseqüent augment dels riscos per a la salut de les persones i el medi ambient. Sense oblidar, a més a més, que al seu costat hi ha una altra farmacèutica i una planta de gas líquid”.

Per tot això, “el grup municipal de Compromís està totalment disposat a col·laborar amb la Fiscalia de Medi Ambient i, si cal, aportar la documentació que ens demane. Pensem que si ja hi ha una resolució judicial, a la qual no es va fer cas, ara el següent pas és anar a la Fiscalia de Medi Ambient”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.