Compromís demanarà a la Generalitat la condonació de 26 milions d’euros per les obres de soterrament de les vies del metro

0
70

Els regidors del Grup Municipal Compromís per Alboraia han presentat una moció que demana la condonació d’un deute de 26 milions d’euros adquirit pel anterior govern municipal del PP, derivat de les obres de soterrament de les vies del metro al seu pas pel municipi, el 31 de gener.
Compromís ha tildat el deute “d’ilegítim”, per considerar que les obres afecten a una infraestructura d’interès i àmbit superior al local, com l’àrea metropolitana de València.

Per aquest motiu, consideren que és la Generalitat Valenciana l’única amb competències per a fer-se càrrec d’eixes obres.

Així, el grup d’esquerres ha solicitat que siga el Ple de l’Ajuntament d’Alboraia qui demane a la Generalitat que “allibere” del deute al municipi, “perquè és un deute que no ens correspon per ser competència exclusiva de la Generalitat”.

A més, han senyalat que aquesta obra no havia d’haber-se fet, ja que als informes de l’interventor municipal es deia que el conveni “no està suportat amb recursos suficients en el moment de subscriure’l”.

La presentació d’aquesta moció forma part de la campanya #soterremeldeute, de la qual ja s’han fet reunions amb els veïns del municipi per tal d’explicar la situació actual de l’Ajuntament.

Pròximament està previst realitzar una replega de signatures i la presentació d’una Proposta No de Llei a les Corts. © Hortanoticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.