Compromís demana que l’Ajuntament reclame a la Fiscalia la reabertura del cas de l’accident de Metro

0
61

Compromís per Burjassot ha presentat una moció per tal de reclamar a la Fiscalia la reobertura del cas de l’accident del Metro i per institucionalitzar un acte anual de record cada 3 de juliol a les 43 víctimes mortals i els 47 ferits de la tragèdia que va ocòrrer a la estació de Jesús de Metrovalencia el 3 de juliol de 2006.
El 3 de maig de 2013, a dos mesos de complir-se set anys del major accident de Metro que mai s’ha produït a l’Estat Espanyol, Compromís per Burjassot ha registrat una moció a l’Ajuntament per a demanar que la Fiscalia reobriga el cas, a conseqüència de les últimes informacions aparegudes en premsa, el programa ‘Salvados’ i el documental ‘0 Responsables’ i que es torne a crear la comissió d’investigació que aclarisca d’una vegada per totes les causes d’aquest accident, que va provocar la mort de 43 persones i 47 mes van resultar ferides.

Alhora, aquesta moció també demana al ple de l’Ajuntament de Burjassot que cada 3 de juliol recorde la tragèdia amb un acte que tindrà caràcter institucional i permanent i que les banderes del balcó consistorial romanguen a mig pal.

El portaveu municipal de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, ha declarat que, “des d’aquell fatídic 3 de juliol de 2006, tot i existir tot un seguit de factors que van desencadenar l’accident i que deurien d’haver generat una investigació seriosa i concloent per tal de garantir a les víctimes i als seus familiars el coneixement de la veritat, la societat valenciana s’ha trobat amb el silenci i el consegüent oblit”.

“La velocitat a la que anava el tren, el mal estat de les vies, les deficiències tècniques dels trens, les mesures de seguretat instal•lades en altres línies de metro que no hi estaven en la Línia 1, les reiterades denúncies dels sindicats sobre la perillositat d’aquell tram, els descarrilaments previs que es van ocultar o les finestres mal segellades, no semblen haver estat motius suficients per a que s’encetara un procés, polític i judicial, que explicara amb claredat els fets i es depuraren les responsabilitats que pertocaren”, ha declarat el regidor.

Altur ha afegit que tal com diu la moció, “per si fóra poc, la comissió parlamentària que es va crear va quedar desdibuixada pel fet, conegut posteriorment, que totes les persones que hi van comparèixer havien estat alliçonades per una empresa de comunicació (HM Sanchis), on lluny de dir la seua veritat, es van cenyir a un guió prèviament escrit per aquestos consultors i pactat amb els directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana”.

“Ni investigació, ni procés judicial, ni veritat. Els familiars de les víctimes no han tingut res d’això. Per contra, han vist com una de les pitjors tragèdies dels últims anys conegudes en el territori valencià, cau en l’oblit i provoca així un doble dolor”, lamenta Altur que ha declarat que “l’aparició de noves informacions sobre les causes que van provocar l’accident del Metro de València, fan necessària, per respecte a les víctimes, a la veritat i a la moral, que es torne a crear la Comissió Parlamentària d’Investigació que anys enrere es va tancar en fals i que curiosament, ha estat la més breu en la història del Parlament Valencià”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.