Compromís demana que l'Ajuntament done avís dels processos de contractació a totes les empreses de Burjassot

743

El grup Compromís per Burjassot ha presentat una moció per a demanar que l'Ajuntament notifique "a totes les empreses amb el domicili fiscal a Burjassot", la celebració dels procediments de contractació que tinguen relació amb la seua activitat, tant del Consistori, com de l'Institut Municipal de Cultura i Joventut i de l'empresa municipal CEMEF SLU, perquè aquestes empreses hi puguen participar.

ayuntamiento de burjassot
A la proposta, a més, es remarca la necessitat d'establir "un protocol àgil de notificació de les licitacions a les empreses de Burjassot interessades" i que puga ser, també, fàcilment contrastat pels diferents grups polítics amb representació municipal. Per al portaveu de Compromís per Burjassot a l'Ajuntament, Emili Altur, "assumim el compromís públic perquè els contractes de l'Ajuntament beneficien a totes les empreses i persones treballadores del nostre poble. Per sentit comú, per justícia i per sensibilitat amb les persones i empreses, que encara estan patint una crisi econòmica molt greu".

Segons s'explica al text de la moció, la llei permet a les Administracions locals diverses possibilitats de contractació d'obres, serveis i subministraments, com són els contractes menors que permeten contractar una empresa directament quan les quantitats adjudicades estan per davall dels 18.000 euros, i els contractes negociats sense publicitat, per als quals cal demanar un mínim de tres ofertes, sense fixar un màxim.

Així, Compromís per Burjassot vol que s'informe de les obres de contracte menor a totes les empreses de construcció, electricistes, llanterners o de qualsevol altre tipus amb domicili fiscal a Burjassot perquè hi puguen enviar el seu pressupost. Pel que fa als procediments negociats sense publicitat, es convidaria a participar en totes les empreses de Burjassot que reunisquen les condicions sol·licitades en cada contracte per a fer-se càrrec de l'execució de cada treball. Quant a la redacció de projectes, hi haurien d'estar informats tots els arquitectes i professionals de Burjassot, per a poder concórrer a les licitacions amb les seues pròpies idees.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.