Compromís demana la finalització de la Unitat Sexual i Reproductiva del centre de salut 12 anys després

0
83

El portaveu municipal de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, ha presentat una moció per al proper ple ordinari de l’Ajuntament per a exigir a la Conselleria de Sanitat de la Generalitat valenciana la finalització de la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva del Centre de Salut II i, alhora, que informe al poble de Burjassot quina serà la data de finalització de les obres i l’inauguració d’aquesta unitat.
Al juny de 2011, és a dir, fa 2 anys, el sindicat CCOO denuncià com, després de deu anys d’haver-se anunciat l’ampliació del Centre de Salut amb algunes dependències en funcionament, les obres no estaven encara finalitzades. El sindicat posava com a exemple la Sala de Cures, que no s’havia traslladat a la part nova perquè hi faltava una porta i, com a conseqüència d’aquesta situació, els pacients rebien assistència en un soterrani, al qual s’havia d’accedir baixant 25 escalons i que no reunia les condicions d’espai, salubritat i higiene adients. Fins i tot, aquest sindicat apuntava que si els malalts havien de baixar amb l’ascensor, no hi cabia una llitera.

Aquests fets ja han sigut solucionats, encara que la Unitat Sexual i Reproductiva està pendent encara. Als cartells que publiciten a l’exterior l’ampliació del centre i als directoris de l’interior apareixia aquest servei, que encara no s’ha posat en marxa. Burjassot atén una població de 10.327 dones en edat fèrtil, les quals s’han de desplaçar al municipio de Moncada per a rebre aquest servei.

“Si una de les raons de l’ampliació fou la creació d’aquest servei, si així es va publicitar i encara es continua publicitant, si es va adquirir part del material necessari per a posar-lo en funcionament, com ara un ecògraf, per què al juny de 2013 encara continuem sense servei?”, es pregunte des de Compromís.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.