Inicio Actualidad Compromís per Torrent demanarà la gratuïtat de TorrentBus a partir de l’1 de gener de 2022

Compromís per Torrent demanarà la gratuïtat de TorrentBus a partir de l’1 de gener de 2022

0
Compromís per Torrent demanarà la gratuïtat de TorrentBus a partir de l’1 de gener de 2022

Compromís per Torrent, mitjançant, demanarà en el pròxim Ple Municipal a l’equip de govern la gratuïtat del servei de transport públic oferit per TorrentBus a partir de l’1 de gener de 2022.

TorrentBusEl portaveu de Compromís per Torrent Pau Alabajos ha argumentat aquesta proposta posant sobre la taula les quantitats ingressades anualment i el baixíssim ús d’aquestes línies de bus.

Segons expliquen des de Compromís, al 2019 es van recaptar 40.522€ sobre un total d’ingressos efectius de 61.344.858€, mentre que en el 2020 les xifres van ser molt pitjors amb 28.821€ recaptats sobre un pressupost liquidat total de 63.281.375€, “per tant el que tenim clar és que aquestes quantitats no suposen ni el 0’1% del total anual d’ingressos municipals”.

Alabajos ha recordat que el cost anual d’aquest servei de transport fou en 2020 de 814.681€, mentre que al 2019 va suposar 1.106.259€.

Per a Compromís, “s’hauria d’incentivar és una major utilització del transport públic local, fet que redundaria en una menor utilització dels vehicles privats i per tant també en una menor contaminació”.

Aquesta mesura de foment de l’ús del transport públic de bus passa, segons Compromís,  en una primera fase per la gratuïtat del bitllet, «amb les corresponents campanyes publicitàries de promoció sobre la conscienciació i la necessitat de desplaçar l’ús dels vehicles privats cap al transport públic, reduint addicionalment en conseqüència el volum del trànsit rodat, les emissions de CO2 i de partícules cancerígenes».

Ontinyent com a eixemple

Compromís per Torrent ha assenyalat el cas de poblacions com Ontinyent a on la gratuïtat del bus urbà va triplicar el seu ús en 2020 tot i la pandèmia, “mentre que a Torrent el servei ha tingut menys persones usuàries”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.