Compromís demana al Govern central la creació d’un parc arqueològic en l’entorn de la Vil·la Romana de Catarroja

0
5 lecturas

Compromís ha inquirit el Govern central sobre la inversió per a la creació d’un parc arqueològic en l’entorn de la Vil·la Romana, segons la pregunta formulada al Senat pel senador territorial de Compromís, Carles Mulet.

Catarroja. Vila RomanaMulet ha explicat que “a Catarroja cal la implicació de l’administració general de l’Estat en la creació d’un parc arqueològic en l’entorn de la Vil·la Romana. Per aquest motiu és urgent crear una partida per a la recuperació i posada en valor de les restes de la Vil·la Romana de Catarroja, mitjançant la creació d’un parc arqueològic i un centre d’interpretació”.

Mulet ha explicat al seu escrit preguntant al Govern central que “dins les seues competències, quines mesures va a adoptar al respecte per donar solució a aquest cas concret, i si és el cas, en quin termini”.

Esta pregunta parlamentària s’uneix a moltes altres formulades per Mulet al Senat, en relació a la permanència de la caserna de la Guàrdia Civil a Catarroja, la millora del barranc al seu pas per Catarroja i l’adequació dels accessos al poble.

Des del consistori desitjarien que el projecte de conversió del solar on es troben les restes romanes en un jardí arqueològic visitable es fes realitat durant la present legislatura.

El jaciment està situat al costat de l’escola Vil.la Romana, les seues instal·lacions anaven a construir-se sobre la seua superfície, fins que fa més d’una dècada les obres del centre van treure a la llum restes d’època romana.

De dur-se a terme aquesta proposta, el parc de Catarroja es convertiria en el primer parc arqueològic de la comarca.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí