Compromís declina l’oferta d’Agustí per portar una regidoria i demana la creació d’una oficina de control pressupostari

0
105
Bankia

Compromís ha decidit declinar l’oferta de l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, sobre la delegació de la competència de control pressupostari “perquè considerem que, d’entrada, és una tasca per sé de l’oposició i un dret que tenim per no estar en l’equip de Govern”. El grup ha demanat a l’alcalde la creació d’una oficina de control pressupostari.
“A més a més, es tracta d’una competència que consisteix únicament en fer el control de l’execució del pressupost, sense intervindre en l’elaboració dels comptes municipals, aprovats pel Ple amb majoria absoluta del PP”, ha explicat el regidor de Compromís en Paterna, Juan Manuel Ramón.

El regidor de Compromís ha destacat que “volem ser coherents amb el nostre programa electoral i sabem que haver dit que sí no s’hauria entés pel nostre electorat”. Ramón ha incidit en el fet que Lorenzo Agustí “parla de transparència però en Compromís no volem que siga a costa de fer-nos corresponsables de la seua mala gestió”.

El regidor també ha afegit que “no estem defugint responsabilitats, perquè Compromís anem a fer el control pressupostari però des de l’oposició”. Precisament ha destacat que “hui per hui ja no hi ha tota la transparència que seria desitjable en quant als pressupostos, perquè l’equip municipal de govern no compleix la Llei d’Hisendes Locals: a data de 15 de març hauria d’estar presentada la liquidació del pressupost de l’any anterior. Una liquidació que, segons la mateixa llei, hauria d’aprovar-se al ple de juny. I seguim esperant que es presente la dita liquidació”.

Així, ha explicat que, per a assolir la transparència que vol, des de Compromís li han fet algunes propostes a l’alcalde com ara la creació d’una oficina de control pressupostari, integrada per tots els partits polítics amb representació municipal i també comptant amb la participació ciutadana, representada en el Consell de Participació Ciutadana.

El regidor ha subratllat que aquesta oficina, “que no suposaria despesa municipal perquè estaria en les dependències municipals i es nodriria del funcionariat, donaria informació en temps real de l’estat d’execució dels pressupostos municipals, de la SUMPA, de Gestión de Servicios Paterna, de les empreses mixtes i dels pressupostos participatius”.

El grup de l’oposició també li ha plantejat a Agustí que faça públic, en el ple de cada mes, igual que fa amb les cifres de l’atur, un informe sobre l’estat real dels diners al municipi, “una idea que li ha paregut molt raonable” quan se l’han plantejada en la reunió que Compromís ha mantingut amb ell per tal d’explicar-li les raons de declinar el seu oferiment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here