Compromís de Paiporta, Picanya i Torrent demanen que FGV amplie la zona A fins a Torrent

223

Els regidors de Compromís a Paiporta, Picanya i Torrent, han presentat esta setmana mocions als seus respectius ajuntaments per demanar a la Direcció General de Transports de la Generalitat Valenciana i a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, “la modificació de les zones tarifàries per tal que s’incloguen totes les estacions de les línies 1 i 5 fins a Torrent, dins de la zona A”.
I és que, tal i com expliquen des de Compromís, amb l’actual sistema zonal de Metrovalència “hi ha una sustancial diferència per a trajectes del mateix nombre de quilòmetros”, així, per eixemple, anar de Paiporta a València Sud és un 35% més car que anar de Paiporta a Picanya, tot i que la distància és la mateixa.

Des de la coalició recorden que “Metrovalència, no és un servei públic de propietat exclusiva de la Ciutat de València, sinó que es tracta d’un servei d’àmbit autonòmic que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana”. Per això, continuen, “no hauria de ser la pertinença al terme municipal de València qui ha de determinar la tarifa a aplicar sinò el quilometratge realitzat”.

Els regidors també han valorat que “aquesta mesura afavorirà l’ús del transport públic”, i que “sobretot beneficiarà a estudiants i dones”, que són els majors usuaris del transport. Compromís ha avançat que els propers dies presentarà una iniciativa a les Corts Valencianes per recolzar la proposta i ampliar-la a altres municipis.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.