Compromís de l’Horta Nord celebrarà la Mar en Bici 2013 a Museros

595

Els col·lectius de Compromís de la comarca de l’Horta Nord celebraran un any més la bicimanifestació A la Mar en Bici, que tindrà lloc el diumenge 29 a Museros. Es tracta d’un recorregut lúdic i reivindicatiu en bicicleta amb el que es preten denunciar la falta d’iniciatives y d’infraestructures a la comarca que faciliten les comunicacions a peu i en bici entre els pobles i la mar.

La bicimanifestació, que té lloc des de 2011, començarà enguany a Museros a les 10 del matí a la plaça del Castell de la localitat.

Els organitzadors esperen congregar al voltant de 500 ciclistes de totes les edats que marxaran cap a la platja ajudats en els trams més perillosos per agents de la policia local i la Guàrdia Civil.

El passeig acabarà a les instal·lacions d’oci de la platja de Massalfassar, que, segons denuncia la coal·lició, es troben en una situació d’abandó a causa del conflicte de competències entre les administracions local, autonòmica i central.

En concret, l’acte vol reivindicar la necessitat de construir una passarel·la per a vianants i ciclistes  que possibilite el pas sobre l’autopista A-7 i també la implementació de carrils bici que connecten els pobles entre si a fi de fomentar l’ús segur d’un transport saludable i sostenible com és la bicicleta.

Segons Compromís de l’Horta Nord, mentre que la ciutat de València fa passos en aquest sentit amb carrils bici per la ciutat i el servei Valenbisi, les administracions locals de la comarca viuen d’esquena a aquesta necessitat i no sols no es fa res en aquest sentit sinó que alhora que les infraestructures viàries per a cotxes milloren i creixen, la comunicació a peu i en bici, abans fluïda i tradicional, es fa cada vegada més difícil.

De fet, denuncien els organitzadors, s’arriba al contrasentit que els habitants de pobles separats per centenars de metres han d’usar inevitablement els cotxes per a traslladar-se entre ells per la falta de sensibilitat dels projectes viaris en aquest sentit i de la nul·la col·laboració entre les administracions locals que ni tan sols semblen ser conscients del problema.

Per tot això 10 col·lectius locals de Compromís de la comarca, de Meliana, Foios, Albalat, Albuixech, Massalfassar, Museros, Massamagrell, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol i El Puig, convoquen la ciutadania a aquesta marxa en bicicleta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.