La manca d'informes i de consultes prèvies justifiquen el 'no' de Compromís per Alboraia al PRI de Vinival

882

Compromís per Alboraia ha explicat el su ‘no’ a l’exposició pública del PRI de Vinival “per les formes i les presses utilitzades per l’equip de govern, la manca de consultes prèvies i per la manca d’un informe municipal de viabilitat”.

Vinival AlborayaCompromís per Alboraia recorda a l’equip de Govern que “el vot en contra ara de l’exposició pública no va en contra de la participació ni de la dignificació d’un sector industrial degradat al costat de la platja”.

La coalició defensen que està a favor de la participació ciutadana "però no en les condicions plantejades per l’equip de govern d’Alboraia. S’està plantejant la participació ciutadana, com altres vegades amb la pressió d’una exposició pública que té una data d’inici i una data de finalització. Els veïns i veïnes de Patacona d’aquest assumpte saben allò que ha eixit en premsa, l’equip de govern no ha avisat/informat a les associacions de Patacona sobre aquest tema”.

L’equip de govern, segons explica Compromís per Alboraia, “diu que estan complint amb la llei, però la llei marca uns mínims, però hauria d’haver consultat als grups polítics de l’oposició i a la ciutadania de Patacona i en general de tot el poble abans de negociar les condicions que posava a l’hora de redactar el projecte que han fet arribar a l’empresa”.

Compromís per Alboraia també ha explicat el seu vot en contra “perque a més, l’exposició pública es du al Ple amb informes dels tècnics del servei d’urbanisme, però no de serveis econòmics. En l’expedient consta que “Se da traslado a los Servicios económicos municipales la memoria de sostenibilidad económica, para su estudio” És a dir s’exposa quan serveis econòmics no s’han manifestat sobre la memòria de sostenibilitat econòmica (la que apareix en l’expedient és la feta per l’empresa)”-

Compromís recorda que “estem per la dignificació del sector però en el Ple extraordinari no es votava el projecte. A més eixa dignificació no necessàriament ha de passar pel projecte que planteja el PRI que es posarà en exposició pública. Que a l’hora de definir com a dignificar el sector de Vinival s’haurà de tindre en compte el poble que volem els veïns de Patacona i de la resta del poble, en qüestions tan importants com edificabilitat, comunicacions, trànsit…”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.