Comencen les obres del dipòsit anti DSU al Grau de Gandia

25

La setmana passada a Gandia van començar les obres de construcció del nou dipòsit de pluvials anti DSU (sigles de Descàrrega de Sistemes Unitaris), a la zona del PAI de Les Foies, al costat de l'Estadi de futbol Fort-Llopis del Grau.

Amb l'entrada en servei d'aquesta nova infraestructura s'evitarà en el futur el vessament al riu Serpis de matèries contaminants. El nou dipòsit té una capacitat de 1.600 metres cúbics i interceptarà el col·lector existent a l'antiga depuradora d'aigües residuals del Grau.

Les obres tenen una durada prevista de set mesos i estan pressupostades en prop d'un milió d'euros.

El president d'Actuacions Ambientals Integrals, Miguel Ángel Picornell, ha remarcat el compromís de Govern de la ciutat en emprendre unes obres "de les que no es veuen, perquè discorren pel subsòl, però que tenen una transcendència vital per evitar en el futur inundacions, i més encara quan el canvi climàtic és un fet".

Picornell ha confirmat que al dipòsit anti DSU, li seguirà la construcció del gran dipòsit de pluvials de Clot de la Mota amb un pressupost que supera els 8 milions d'euros i que suposarà "un dic de contenció contra les inundacions dels carrers de la platja".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.