Comença el procés d’informació i inscripció en el servei ‘Horta Sud en Bici’

0
94
Bankia

Comença el compte enrere per a que Aldaia siga una ciutat plena de bicicletes i més sostenible. Si la setmana passada s’encetava la campanya informativa per a poder donar-se d’alta en el servei de préstec de bicicletes ‘Horta Sud en Bici’. Al punt d’informació ubicat en el vestíbul del Consistori, s’han presentat diverses persones per a conèixer la iniciativa i plenar els formularis i, entre ells, els regidors i l’alcaldessa d’Aldaia i presidenta de la Mancomunitat, Empar Navarro.
Com a la resta de veïns, la tècnica del servici de lloguer els ha animat a participar en la iniciativa i sumar-se al compromís en la mobilitat sostenible i el futur saludable. Així, un a un, començant per la pròpia Empar Navarro han anat presentant els papers necessaris per a poder utilitzar este nou transport per Aldaia i els municipis d’Alaquàs, Quart i Xirivella. Com la resta de veïns, els regidors només han tingut que omplir el formulari d’alta adjuntant fotocòpia del DNI, fotografia carnet i el justificant de l’ingrés de 10 Euros en concepte de fiança.

El projecte ‘Horta Sud en Bici’ és un servei de transport públic amb bicicletes de lloguer, de caràcter individual i gratuït. Es posarà en circulació a partir del pròxim 8 de novembre amb 400 bicicletes que compten amb una inversió de més de 391.000 euros per a la construcció de 19 estacions d’aparcament de bicicletes, les obres de la qual ja estan quasi finalitzades.

Els usuaris de ‘Horta Sud en Bici’ disposaran d’una xarxa amb una vintena de bases on podran prendre i tornar les seues bicicletes en un servei que està tenint gran èxit en Europa i que, en el cas d’Aldaia, és el primer de caràcter mancomunat que es posa en marxa a la Comunitat Valenciana. Respon als criteris ambientals de sostenibilitat urbana de l’Agenda 21 Local, sent una bona manera de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic perquè l’ús de la bicicleta evita agafar el cotxe i redueix la contaminació atmosfèrica.

Esta iniciativa conjunta de servei de transport, en el que participen els municipis de Quart, Alaquàs, Aldaia i Xirivella en el marc de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud, donarà inici oficial proper 8 de novembre amb la celebració de la Festa de la Bicicleta entre els quatre municipis a la zona del Cinturó Verd d’Aldaia. De fet, com reconeixia l’alcaldessa d’Aldaia, Empar Navarro, hi ha moltes ganes de començar a vore bicicletes per Aldaia perquè segur que anima a molta més gent a apuntar-se.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here