Catorze centres educatius organitzen la I Marxa Escolar Per l’Horta

662

Una trentena de docents de 14 centres educatius de València i la comarca de l’Horta Nord formen part, junt a l’associació Per l’Horta, Veterinaris Sense Fronteres-Justícia Alimentària Global i l’associació de Veïns d’Orriols, de la Xarxa d’escoles per l’Horta,   plataforma creada el passat més de juny i que pretén coordinar el professorat de València i l’Horta i animar als docents a utilitzar el coneixement d’aquest ric territori històric i agrològic com a eina de renovació pedagògica.

xarxa escoles Horta

Després de fer una trobada de docents a la tardor de 2015 per tal de intercanviar experiències pedagògiques, aquesta xarxa d’escoles ha organitzat la I Marxa Escolar Per l’Horta el proper divendres 22 d’abril, tot coincidint amb el ‘Dia de la Terra’ que es celebra a nivell mundial per reivindicar la conservació del planeta i l’agricultura tradicional.

La xarxa de docents ha organitzat per a aquesta jornada un encontre dels alumnes d’escoles i instituts a l’escola de Bonrepós i Mirambell, planificat en coordinació amb els mestres d’aquest centre i l’ajuntament de la localitat. Al llarg del matí, uns 500 alumnes procedents d’escoles de Paterna, Alboraia i Benimaclet i instituts d’Alboraia, Foios, Massamagrell, Mislata i Meliana, així com de diferents barris de València -Patraix, El Cabanyal, Campanar i Orriols- marxaran pels camins de l’horta en direcció a Bonrepós i Mirambell.

A partir de les 11 hores els alumnes dels diferents centres, acompanyats del professorat organitzador, confluïran a Bonrepós on es duran a termes diferents activitats -gimkanes, concerts…- fins a migdia.

La jornada compta amb el suport de les organitzacions esmentades –l’associació Per l’Horta, Veterinaris sense Fronteres-Justícia Alimentària Global i l’Associació de Veïns d’Orriols-, de la DEO de la Xufa de València i de l’empresa de menjadors escolars ecològics i de proximitat «Cuinatur».

L’objectiu de la Xarxa d’escoles és consolidar-se amb la futura organització d’activitats pedagògiques al voltant de l’horta de València i la continuïtat en cursos posteriors d’aquestes marxes escolars. A nivel estatal la xarxa forma part de la Red de escuelas por un mundo rural vivo de (Veterinaris Sense Fronteres) i treballa conjuntament amb comunitats educatives actives de Granada, Catalunya, Euskadi…

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.