Catarroja signa un conveni amb la Universitat de València per a millorar la seguretat vial

540

L’Ajuntament de Catarroja, a través de l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i del regidor de Mobilitat, Urbanisme, Vies Públiques i Innovació i Modernització, Martí Raga, ha signat amb l’Institut Universitari d’Investigació en tràfic i Seguretat vial (INTRAS), a través del seu director, Francisco Alonso, i l’Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC), per part de la Universitat de València, un conveni en el qual es du a terme un projecte per a millorar i desenvolupar la Mobilitat i la Seguretat Vial a Catarroja.

conveni catarroja seguretat vialEl conveni inclou una sèrie d’actuacions, entre les quals algunes ja s’han realitzat i altres encara estan pendents: per una part, ja s’ha dut a terme la nova tendència coneguda com a Smart Mobility, un sistema intel·ligent de transport per a posar remei a problemes de mobilitat urbana, com es la contaminació.

A més, també s’ha realitzat un estudi i s’ha actualitzat el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible del municipi, desenvolupat a l’any 1999. Per a setembre, està previst treballar en l’assessorament per a crear una Taula de Mobilitat i Seguretat Vial, òrgan encarregat d’aquestes dues eines, en la qual es facilitarà la participació dels ciutadans del poble. També per a setembre, s’instal·larà un regulador en un encreuament semafòric de la població.

El conveni compta a banda amb futures eines, entre les que estan disposar d’una sala de control en la que es gestione el tràfic i la seguretat i comptar amb assessorament per a dur a terme algunes accions per a formar, educar, o fer campanyes de sensibilització en seguretat vial en diferents segments de la població, on estarien implicats alguns tècnics del municipi com la policia.

Amb este conveni, l’Ajuntament de Catarroja pretén millorar el tràfic, l’accidentalitat vial i la mobilitat al municipi, aplicant a més les noves tecnologies com a ferramentes per a atendre estos problemes socials i contribuir a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans del poble.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.