Catarroja renova infraestructures i rehabilita edificis del barri de les Barraques

0
147

foto subvencions DipuL’Ajuntament de Catarroja ha invertit vora 300.000 euros en la renovació i rehabilitació d’infraestructures i edificis del barri de les Barraques, amb la voluntat de revitalitzar i potenciar el casc antic de la població.

En estos moments, s’estan realitzant dos obres al barri, l’adequació per a vianants del carrer de Sant Pere, una de les artèries més característiques de la zona, i la restauració del Saló de Plens de l’antic Ajuntament.

Al carrer de Sant Pere, s’estan renovant les canalitzacions subterrànies i s’està adequant la via per a vianants. En concret, el carrer es recobrirà amb adoquins de formigó de les mateixes característiques que els del carrer de Sant Antoni. Les obres tenen un cost de 200.000 euros. La intervenció preten dinamitzar la zona i apostar per lliberar el casc antic del poble del trànsit rodat.

L’antic Ajuntament

A l’edifici de l’antic Ajuntament, a la plaça de la Llotgeta, ja s’ha restaurat i pintat la façana i també s’està rehabilitant el saló de Plens. El recinte es va contruir a principis del segle XX. Està revestit de pintures murals i té ornaments de guix en relleu, dorats i policromats. La decoració està present en els murs i també en el sostre, que està presidit per una figura femenina que representa la llei municipal. La sala es destinarà a la celebració d’actes institucionals, entre altres funcions.

Estes intervencions tenen un cost de més de 78.000 euros i aposten mantindre l’antic Ajuntament com l’edifici municipal de referència al barri de les Barrraques. Un edifici que també inclou, l’espai Barraques, on se celebren cursos i diferents activitats per a les persones majors i els col.lectius de la localitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here