Catarroja presenta uns pressupostos basats en l’augment de la despesa social i l’impuls a l’economia local

744

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Catarroja ha presentat els pressupostos per a l’exercici 2017 amb significatives modificacions respecte als anteriors comptes. El primer pressupost de Compromís i PSPV és el més social de la història del consistori i aposta decididament per la reactivació de l’economia local. Els comptes passen dels 17.734.000 euros en 2015 (en 2016 es van prorrogar) a 18.645.000 en 2017.

ajuntament-de-catarroja-pressupostosEn concret la partida destinada a serveis socials i promoció social augmenta més d’un 34% i destina a este capítol més d’un milió d’euros, quan en l’anterior pressupost es destinaven 812.000 euros.

Altres dels capítols que es reforça especialment és el destinat a la reactivació de l’economia local. La partida de Comerç, Turisme i PYMES té un augment de més d’un 659%. Per a l’equip de govern esta és una de les prioritats a l’hora d’incentivar el teixit productiu del poble i crear ocupació en una situació econòmica que requereix la intervenció de les administracions públiques per a millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes. En diferents capítols, els comptes destinen més de 5 milions d’euros a les àrees destinades a les persones.

Altres dels pilars són l’educació, la Cultura i les polítiques de Joventut. En Eduació s’inverteix un 20’5% més i en Cultura i Joventut més d’un 31%. Per a estes partides es destinen més de 3 milions d’euros.

L’equip de govern també aposta decididament pels espais naturals com el Port de Catarroja, en el qual la inversió en el cicle de l’aigua i altres polítiques augmenta més d’un 1000%. Una inversió complementada per l’augment d’un 27’6% en Medi Ambient i un 13% en neteja viària.

La participació ciutadana també és altra de les prioritats. La partida augmenta un 246% i de fet, el consistori ja ha posat en marxa procesos participatius en importants actuacions com les de l’avinguda de la Diputació i el Pla conjunt d’intervenció per a millorar la comunicació viària i les infraestructures entre Catarroja i Albal. En concret, el pla per a millorar la situación del Camí de les Corregudes i altres àrees ara degradades.

Inversions destinades a les persones

El capítol de les inversions té un objectiu fonamental: millorar la qualitat de vida de les persones. En este capítol hi ha importants intervencions com la rehabilitació d’un edifici per a la nova ubicació de l’Espai Barraques (destinat als majors) i la creació d’un Centre de Recursos Tecnològics disponible per a la ciutadania. També es rehabilitarà altres instal·lacions per a la creació d’una Casa de la Joventut, que també comptarà amb un procés de participació ciutadana. Per a estes actuacions estan destinats vora 500.000 euros.

L’equip de govern també té previst recuperar instal·lacions esportives fonamentals per al poble i que han estat oblidades durant anys. Es destinaran vora 400.000 euros a l’adequació del camp de futbol Mundial 82 i a la millora de les les insta·lacions del Poliesportiu Municipal.

Així mateix, també es repararan vies públiques tan importants com l’Avinguda de la Diputació, amb problemes estructurals, que ja compten amb una partida de més de 750.000 euros per a licitar el projecte i executar la primera fase de les obres.

Reducció considerable del deute

Els comptes també inclouen una considerable disminució del deute de l’Ajuntament. A finals d’este exercici el deute és de 10.123.000 euros (un 54’5%), mentre que a finals de 2017 està previst que es redusca fins als 8.834.000, és a dir un 47’5%. Això s’està aconseguint amb una política de gestió econòmica més eficient que està permetent amortitzar i poder alliberar fons que fins ara es dedicaven a pagar el deute i ara es destinaran a millorar la situación dels veïns i veïnes.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.