Vicent Usó, Iván Brull, Josep Piera i Jordi Gamon, guanyadors dels premis Vila de Catarroja 2015

1692

Catarroja. Premis Vila de Catarroja 2015

Catarroja ha celebrat la seua cita més emblemàtica de l’any amb la cultura. El Teatre Auditori ha acollit l’acte de lliurament de la XXXV edició dels premis Vila de Catarroja, que sota esta denominació genèrica, engloben els Benvingut Oliver de narrativa juvenil, poesia i narrativa i els Milagros Mir de pintura.

En esta edició el nivell dels participants ha sigut especialment elevat en totes les seues modalitats, tal i com han reconegut els membres dels diferents jurats. En narrativa juvenil el guanyador ha sigut Vicent Usó, amb l’obra La retratista d’ànimes. Iván Brull ha guanyat la modalitat de poesia amb l’obra Sobre l’unicorn. Per la seua banda, l’escriptor Josep Piera ha guanyat el premi de narrativa amb Europa al vol. I pel que fa a la modalitat de pintura, l’obra Lapislàtzuli de Jordi Gamon ha sigut la guanyadora.

 Els premis Benvingut Oliver de narrativa i poesia tenen una assignació económica de 4500 euros, mentre que el de Narrativa Juvenil en té 3000. En el cas del Milagros Mir de Pintura, l’import arriba fins als 6000 euros.

Enguany els premis han tingut algunes novetats respecte a l’edició anterior. En concret s’ha celebrat una setmana cultural al voltant dels guardons en la qual han participat Vicent Camps amb un recital d’obres de poetes valencians, Jaume Pérez Muntaner i Isabel Robles amb el recital poètic Peres al roure, i en la qual també s’ha projectat la pel.lícula Midnight in Paris en la seua versió en valencià. També s’ha celebrat la tradicional exposició de les obres seleccionades del premi de pintura al Museu Antonia Mir.

L’alcalde i responsable de Cultura, Jesús Monzó, ha anunciat que va a potenciar encara més els premis. Per això es va a recuperar la convocatòria anual dels guardons, ja que fins ara es convocaven cada dos anys. Així mateix, es crearà una beca d’estudis d’investigació històrica, una modalitat que va deixar de convocar-se ja fa uns anys.

 

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.