Catarroja posa en marxa el seu Portal de Transparència

0
160

L’Ajuntament de Catarroja ha posat en funcionament el Portal de Transparència a la web municipal. Han estat molts mesos de treball del departament de Transparència, Modernització i Regeneració Democràtica, per a crear una ferramenta a través de la qual els ciutadans i ciutadanes de Catarroja puguen consultar la major quantitat d’informació possible, a l’hora de complir la legalitat i d’anar més enllà: apostar decididament per una gestió el més transparent possible.

portal transparència catarrojaEn eixe sentit també s’han publicat, des de fa mesos, l’agenda de l’alcalde i de l’equip de Govern, s’han especificat quins són els obsequis institucionals, les despeses en publicitat i informació impresa i s’ha posat a disposició dels veïns i veïnes l’emissió en directe dels plenaris de l’Ajuntament. Així mateix, també s’ha posat en marxa “Catarroja Opina”, una eina digital per a fer enquestes a la ciutadania sobre els temes que es consideren oportuns a l’hora de fomentar la participació ciutadana.

El Portal de Transparència anirà ampliant la informació publicada i actualitzant-se dia a dia. De fet, es publicaran els esborranys de les ordenances i altres projectes en procés d’elaboració perquè els ciutadans i ciutadanes puguen aportar la seua opinió i contribuir a l’hora e crear documents que posteriorment influiran en la seua vida quotidiana.

En novembre de 2015, el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, a través de la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, va sol.licitar a l’Ajuntament de Catarroja poder utilizar en els seus actes de difusió la imatge del Portal de Transparència que el consistori estava preparant.

A través d’un correu dirigit a l’equip responsable de Modernització de l’Ajuntament, la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions destacava els “bons resultats” del projecte com un dels exemples de “bones pràctiques” en el disseny i la preparació del portal de la Transparència a nivel estatal.

L’Ajuntament de Catarroja es va adherir el passat mes de juny al programa que ofereix el ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a crear gratuïtament el Portal de la Transparència, que ara ja està operatiu a la pàgina web del Consistori.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here