Catarroja obligarà als propietaris de gossos a portar una ampolla amb aigua i sabó per netejar les miccions dels animals

2060

Les deposicions dels animals en la via pública és el problema que els catarrogins i catarrogines consideren més important en l’última enquesta de qualitat de vida realitzada per l’Ajuntament enguany. Segons el sondeig, en tots els barris de la població hi ha una especial sensibilitat per solucionar esta actitud incívica d’alguns propietaris de gossos que no recullen els excrements de les seues mascotes i provoquen així que als carrers i parcs de Catarroja hi haja deposicions i orina d’animals.

En este sentit, l’equip de Govern va proposar una modificació de l’ordenança de Neteja Viària que va ser aprovada en l’últim ple. En esta modificació s’inclou l’obligació de què els propietaris d’animals domèstics duguen una bossa per recollir els excrements, i a més ara s’afegeix una ampolla d’aigua sabonosa amb capacitat mínima de 33 cl per a buidar-la on haja miccionat l’animal, especialment, quan ho faça en la via pública, ja que als parcs i jardins és preferible que no s’utilitze el sabó.

Treballs comunitaris

L’ordenança preveu sancions econòmiques que que podran ser substituïdes amb l’obligació de realitzar jornades laborals comunitàriaes com ara la recollida d’objectes o la neteja de les vies públiques.

Així mateix, el Consistori fa mesos que ha posat en marxa la campanya de conscienciació Catarroja Il.lustre que al llarg de tot un any preveu accions per a recordar als veïns i veïnes la necessitat de mantenir net el poble i, especialmente, l’obligació de recollir els excrements dels animals domèstics.

Entre les accions que s’estan realitzants hi ha tallers, punts d’informació als carrers i avingudes, difucsió de materials publicitaris o pintades amb l’eslogan ‘el teu gos, la teua caca’ en les principals vies públiques i entrades a parcs i jardins.

Per al regidor de Vies Públiques, Martí Raga, “estem responent amb polítiques responsables a una de les majors preocupacions dels catarrogins i les catarrogines, com demostra l’última enquesta realitzada. Cal sensibilitzar i fer entendre a la gent que entre totes i tots podem mantindre Catarroja ben neta”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.