Catarroja millorarà les seues infraestructures i rehabilitarà edificis emblemàtics amb la subvenció de la Diputació de València

6 lecturas

antiguo ayuntamiento catarroja (1)L’Ajuntament de Catarroja rebrà 985.910, 64 euros en el repartiment dels 71 milions que ha fet la Diputació de València entre els pobles, segons el seu número d’habitants. Esta quantitat, que ha de destinar-se a inversions executades en 2015, s’invertirà en diversos projectes significatius per al municipi que milloren les infraestructures i posen en valor edificis emblemàtics.

Com que el Consistori ja tenia adjudicades diferents obres per valor de 554.425 euros, que ja estaven cobertes pressupostàriament, pot asumir la capacitat per a generar crèdit amb este import. Esta quantitat es destinarà a la reforma del frontó i els vestuaris de futbol del Poliestportiu Municipal; la rehabilitació del saló d’actes de la Casa de la Cultura i la renovació d’infraestructures en l’avinguda Blasco Ibáñez. Així ho ha decidit la Comissió de Govern, abans de sotmetre la decisió al Ple extraordinari que se celebrarà el pròxim divendres 20 de novembre.

Inversions al barri de les Barraques

A banda de la inversió que es farà per la capacitat d’augmentar el crèdit, el Consistori ja ha adjudicat 248.924, 23 euros en la millora del carrer de Sant Pere. En l’entorn del barri de les Barraques també es faran obres de rehabilitació a l’antic Ajuntament. Es tracta d’un edifici de 1920 del qual es rehabilitarà la façana i l’antic saló de plens. Les obres tindran un valor de 96.800 euros.

En concret, l’antic saló de plens es va contruir a finals de segle XIX. Està revestit de pintures murals i té ornaments de guix en relleu, dorats i policromats. La decoració està present en els murs i també en el sostre, que està presidit per una figura femenina que representa la llei municipal. La sala es destinarà a la celebració d’actes institucionals, entre altres funcions.

Entre les inversions més importants que ja estan executades o que s’executaran en 2015 està la instal.lació de nou enllumenat tant en vies públiques i en parcs i jardins (131.972’30 euros); l’asfaltatge de diversos carrers i de la plaça del Mercat (123.178 euros) ; les obres de reurbanització del carrer Doctor Moliner (95.590 euros) o la instal.lació de contenidors soterrats en la zona de l’escola Jaume I i Florida Universitària (42.350 euros).

Nous punts del servei públic de bicicletes

Una de les prioritats de l’Ajuntament és potenciar l’ús de vehicles que no contaminen. Per això, s’ampliarà el servei municipal de bicicletes ‘Catarroda’. S’invertiran 78.850 euros. Ara mateix hi ha punts de cessió a l’Ajuntament, l’Escola de Paluziè, l’estació de tren, la piscina coberta, el centre de Salut, el carrer Joaquín Escrivà, la Universitat La Florida i la plaça dels Furs. Els nous punts s’instal.laran al Port de Catarroja, a l’Institut Berenguer Dalmau, al parc 8 de març, al Poliesportiu municipal i a Villa Carmen. Actualment, el servei compta amb uns 300 usuaris i es preten potenciar-lo perquè l’ús de la bicicleta puga estar a l’abast de tots.

Zones de gossos als parcs

La dotació dels parcs municipals de zones per a gossos és altra de les apostes de l’Ajuntament. En concret es preten que tots ells tinguen separada esta zona de la que utilitzen els xiquets habitualment per a jugar. Per això s’invertiran 54.450 euros per a instal.lar este servei als parcs de Cristòfor Aguado i Paluziè. La resta de parcs del poble ja en tenen.

Dintre de les inversions, també s’han destinat 43.000 euros a la nova senyalització de les entrades i eixides del poble, dels edificis i instal.lacions municipals i dels paratges d’interés, com el Port de Catarroja. Els treballs han començat el 9 de noviembre i tindran una durada d’un mes.

Altres de les partides estan destinades a millora dels serveis de reg de les zones verdes, canalitzacions d’aigua potable o millores en camins del polígon i del terme municipal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí