Catarroja lliura la medalla d’or de la vila a títol pòstum a Alberto Gradolí

891

L'Ajuntament de Catarroja ha entregat la medalla d'or de la vila a títol pòstum a Alberto Gradolí Cánovas, per les seues virtuts cíviques i l'excepcional treball desenvolupat com a representant públic en la defensa de l'interés general i dels drets de la ciutadania catarrogina i la contribució a l'engrandiment i prestigi del seu poble natal.

En un acte celebrat dissabte al Saló de Plens del Consistori, la seua família va rebre la distinció acompanyada dels representats de la corporació i el públic que va plenar la sala.

L'Alcaldia, mitjançant Resolució 751/2016, de 17 de març, va ordenar la incoació d'un expedient per a l'atorgament de la medalla a Alberto Gradolí en considerar l'equip de govern que reunia els requisits establits pel reglament especial d’honors per tal que li fóra concedida aquesta distinció.

El reglament, aprovat pel Ple el 29 d'abril de 1988, estableix que “L'Ajuntament de Catarroja considera un deure moral honrar públicament a aquelles persones que, per les seues elevades virtuts cíviques i la seua excepcional actuació en la societat, constitueixen un alt exemple que imitar, digne de públic reconeixement perque les seues accions repercuteixen en l'engrandiment del poble on nasqueren o en què desenvoluparen les seues activitats [...]”.

Treball incansable pel poble

La primera tinent d’Alcaldia , Lorena Silvent Ruiz, fou designada com a instructora de l'expedient, perquè practicara totes les informacions, proves o diligències que considerara oportunes per tal d'acreditar els mèrits d’Alberto Gradolí.

A l'informe (que es pot llegir ací), Silvent destaca la preocupació pels problemes socials que Gradolí va demostrar des de jove i que el portà a afiliar-se al PSPV-PSOE amb 18 anys. Va ser regidor per primera vegada al 2003, formant part del Govern durant un any per a passar després a l'oposició des de d'on va defendre les idees socialistes per millorar la qualitat de vida dels veïns de Catarroja i el creixement sostenible del municipi oposant-se al projecte de Nou Mil·leni.

Al 2015, després de les eleccions, va ser un dels impulsors del pacte de Govern convertint-se en el segon tinent d'alcalde i regidor d'Esports i del Port, Regidoria de nova creació per tal d'acometre la remodelació del Port, un dels projectes més ambiciosos de la legislatura. Malauradament, Alberto Gradolí va faltar de forma inesperada només dos mesos després, el 23 d'agost, mentre es trobava de vacances a l'estranger.

“Durant 12 anys, ha sigut regidor d'aquest ajuntament on s'ha dedicat a intentar millorar el seu poble i la qualitat de vida dels veïns i veïnes”, conclou l'informe, fet “ per reconèixer la dedicació i llavor pública d'Alberto Gradolí Cánovas i entregar a la seua família, com agraïment, la medalla d'or de la vila per la seua dedicació al poble de Catarroja durant més de 12 anys”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.