Catarroja invertirà més d’1,2 milions d’euros del superàvit de 2017 en nous projectes

515

El Ple de Catarroja ha aprovat per unanimitat el destí del superàvit de 2017. En total, més de 2,5 milions d’euros que es dedicaran a inversions financerament sostenibles i a la reducció del deute bancari.

Concretament, s’ha donat llum verda a la inversió de més d’1,2 milions d’euros en nous projectes, a proposta de l’equip de Govern i els grups de l’oposició. La major part del pressupost es destinarà a la renovació dels col·lectors. Així, una partida de 300.000 euros servirà per a canviar el clavegueram de l’avinguda Diputació, després que les obres de reurbanització de la zona descobriren el seu mal estat. Este no serà l’únic carrer on s’intervindrà: vora 100.000 euros més aniran destinats a renovar la xarxa de sanejament de diversos barris del municipi.

La piscina coberta municipal també rebrà una important part de les inversions. Per a la rehabilitació de la terrassa, s’invertiran 180.000 euros i en l’adequació del soterrani, 100.000 euros més. En este moment, el soterrani de la piscina es fa servir com a magatzem però l’Ajuntament valorarà la possibilitat de reconvertir-lo en un aparcament.

Així mateix, el Consistori invertirà 100.000 euros en els túnels del carrer Pelayo i la Ronda Est, actualment pendents d’execució. La intervenció permetrà solucionar els problemes que ocasionaven les pluges intenses i milloraran la seguretat dels túnels d’accés al centre urbà.

D’altra banda, està previst que 40.000 euros siguen invertits en l’estudi i implantació de la recollida selectiva de la matèria orgànica. També els col·legis públics rebran una part del superàvit, ja que 30.000 euros es destinaran a treballs de manteniment i adequació dels centres escolars.

A banda de tot això, les inversions també serviran per a recuperar l’empedrat històric de diversos carrers del barri de Les Barraques i per a posar en marxa el projecte de participació per a reurbanitzar del Camí de les Corregudes, així com el projecte de remodelació del carrer Paluzié.

El Ple també va acordar que 1,3 milions del superàvit servisquen per a reduir el deute. En el 2015, a inici de legislatura, el deute contret pel Consistori ascendia a més de 13 milions d’euros. Amb la reducció prevista, la xifra descendirà fins als 6 milions d’euros a finals de legislatura, amb una reducció de més d’un 50 % i per davall de la mitjana de l’estat espanyol.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.