Catarroja instal·larà tres punts de càrrega per a vehicles elèctrics

0
1910

L’Ajuntament de Catarroja invertirà un total de 25.652 euros en la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, segons es va determinar al Ple Extraordinari d’ahir, 15 de novembre. Així, la localitat comptarà amb una electrolinera amb tres punts on poder carregar els vehicles. L’espai se situarà al cantó entre l’avinguda Rambleta i l’avinguda de la Diputació i es proposa com una de les actuacions previstes per a la millora d’esta última.

El funcionament d’estos punts de càrrega serà similar al servei de préstec de bicicletes Catarroda. Les persones interessades obtindran una targeta per la qual pagaran un preu molt reduït, ja que l’Ajuntament subvencionarà el 80 % del pagament.

Al Ple també es va aprovar el finançament de la reurbanització de l’avinguda de la Diputació per un total de 1.843.151 euros, del carrer Blasco Ibáñez per 349.732 euros i del carrer de la Reina per 216.543 euros. L’Ajuntament podrà fer front a totes estes despeses sense crear deute, ja que s’utilitzaran recursos propis, resultat d’haver tancat l’exercici 2016 en situació de superàvit.

Ajudes per a material escolar i per al Mercat Municipal

D’altra banda, la corporació també va aprovar la convocatòria d’ajudes per a l’adquisició de material escolar per als alumnes amb necessitats especials. També, com a novetat, les ajudes per a la dinamització del Mercat Municipal.

Esta subvenció podrà ser concedida als titulars de negocis al mercat que hagen iniciat la seua activitat en l’any 2017. L’Ajuntament invertirà un total de 12.000 euros que serviran per a pagar el 50% del lloguer de les parades del Mercat Municipal durant 12 mesos.

Estratègia DUSI

Per últim, el Ple també va tractar la modificació de les estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI), projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comissió Europea.

Els ajuntaments de Catarroja i Albal, de manera conjunta, presentaran les seues estratègies a la tercera convocatòria de les ajudes, ja que en l’anterior el projecte d’ambdós municipis no va ser seleccionat. L’estratègia DUSI de Catarroja i Albal ascendirà a 10 milions d’euros mantenint les línies d’actuació anteriorment proposades encara que, en esta ocasió, posant especial èmfasi en promoure la inclusió social i la lluita contra la pobresa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here