Catarroja es declara Ciutat Refugi

0
160

Ciutat-Refugi-webCatarroja serà Ciutat Refugi. L’equip de Govern ha decidit col.laborar amb les autoritats autonòmiques i estatals per acollir una part dels refugiats que arriben al nostre territori. També s’ha posat en contacte amb organitzacions especialitzades com CEAR, ACNUR i Creu Roja per facilitar els tràmits.

La regidoria de Benestar Social, dirigida per Rosa Pérez, crearà un banc de recursos i una relació de possibles llocs d’acolliment per a atendre els refugiats, que a l’hora servirà per a “fer front a les situacions de privació que pateixen els nostres veïns i veïnes i poder augmentar així, col.laborant estretament amb els ciutadans, els recursos dels quals disposem per a fer front a estes situacions”. També s’habilitarà una partida econòmica per a cobrir les actuacions municipals i per a col.laborar amb les organitzacions que treballen en l’acolliment dels refugiats.

Així mateix, es crearà un registre en forma de qüestionari a la web de l’Ajuntament, per a rebre les propostes dels ciutadans. Serà un formulari d’inscripció en el qual els veïns i veïnes podran oferir vivendes per a allotjar els refugiats, proposar-se com a voluntaris per a atendre’ls o aportar altres recursos disponibles. El registre estarà operatiu esta setmana. De fet, ja hi ha persones que s’han posat en contacte amb el consistori per a oferir la seua col.laboració.

L’equip de govern es mostra sensible a la dramàtica crisi de refugiats que està vivint Europa i que ha provocat milers de morts. Per això ha acordat en Junta de Govern oferir els seus recursos per a “acollir a les persones que intenten arribar als països de la Unió Europea fugint de la gravíssima crisi humanitària que estan patint als seus països d’origen”. A més, es presentarà una moció en el pròxim plenari perquè l’oposició puga sumar-se a la iniciativa si així ho decideix.

Per a l’Ajuntament, “aquest estiu ha sigut un dels més terribles i deshumanitzats que recordem. No podem continuar mirant cap a un altre costat davant de milers d’éssers humans que solament volen una vida millor. No es tracta d’un debat econòmic perquè la vida no és una moneda negociable. Exigim de les nostres institucions europees i estatals, que són els competents en matèria d’immigració, que aborden de forma real el drama que estan vivint centenars de milers de persones que intenten arribar a Europa pel Mediterrani jugant-se la vida”.

Per això “demana a la Unió Europea i als seus estats membres, especialment al govern d’Espanya, que posen en marxa amb caràcter urgent les mesures necessàries per donar una resposta ràpida i humanitària a la crisi de refugiats”. També sol.licita que es desenvolupe “una nova política d’asil i migració europea en la qual es prioritze a les persones i els drets humans”.

Catarroja reconeix que “les competències dels municipis són molt limitades, però la intenció del govern municipal és posar tots els mitjans al seu abast i cooperar amb les diferents administracions publiques, amb la societat civil i particularment amb les organitzacions especialitzades en l’atenció d’este col.lectiu”. El consistori se suma així a la declaració de Ciutat Refugi que ja han fet ajuntaments com el de Madrid, Barcelona, Saragossa o València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.