Catarroja dóna suport a la declaració com a BIC de la pesca artesanal de l’Albufera i de la vela llatina

696

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Catarroja dóna suport al procés que ha iniciat la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esports per a declarar Bé d’Interés Cultural Immaterial les activitats tradicionals de l’Albufera.

Vela_latina

El consistori així li ho ha comunicat tant a la Comunitat de Pescadors com a l’Associació de Vela Llatina dels Pescadors de Catarroja, que són esmentades en l’expedient que promou el Consell, dintre dels col.lectius que practiquen estes activitats.

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i el regidor del Port, Alejandro García, s’han reunit amb representants dels col.lectius per a comunicar-los la decisió de l’Ajuntament d’adherir-se a la iniciativa que ha posat en marxa la Generalitat i que afecta a les dues associacions de Catarroja.

Els valors del bé que justifiquen esta declaració són, entre altres, la representativitat d’estes activitats tradicionals. Pel que fa a la pesca, cal assenyalar que va ser el principal aprofitament del llac, encara que segles després l’activitat es va vore desplaçada pel monocultiu arrosser. D’altra banda la Vela Llatina és una de formes de navegació tradicionals comuna a tota la Mediterrània i ha estat utilitzada com un mitjà de transport vinculat a l’explotació de recursos naturals com la pesca o l’agricultura.

Després dels informes emesos pel Servei de Patrimoni de la Direcció General de Cultura i Patrimoni i dels equips de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Universitat Catòlica de València, s’han iniciat els tràmits per a declarar BIC tant de la pesca tradicional com la navegació a vela llatina.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.