Catarroja comptarà amb una de les 10 oficines de la xarxa pública Infohabitatge que hi ha a la Comunitat

1151

Catarroja comptarà pròximament amb una oficina d’Infohabitatge, la xarxa de la Generalitat Valenciana que, entre altres aspectes, facilita solucions a les persones que ho necessiten a l’hora d’accedir al banc públic de vivendes de la Conselleria d’Habitatge.

La primera tinent d’alcaldessa de Catarroja i regidora de Desnonaments, Lorena Silvent, s’ha reunit amb la directora general de Vivenda, Rebeca Torró, amb la intenció d’agilitzar la instal.lació d’esta oficina en la població de l’Horta Sud el més prompte possible.

La Conselleria sufragarà les instal.lacions destinades a este servei i la contractació d’una treballadora social que, a hores d’ara, ja està dedicant-se a estes tasques. El punt d’Infohabitatge està previst que s’instal.le en les dependències dels  serveis de Benestar Social de Catarroja i serà el dècim que s’obri a la Comunitat Valenciana.

En Infohabitatge, els qui ho sol.liciten trobaran diversos mecanismes: es podran inscriure en el registre de demandants i també accedir a tota la informació d'interés que servirà com a guia i assistència en el procés per a fer efectiu el dret a un habitatge amb les diferents solucions habitacionals que el nou marc normatiu preveu.

En este sentit, Infohabitatge inclou un registre per a demandants de vivenda, ajudes per a pagar el lloguer en el cas de les persones que estiguen immerses en un procés d’execució hipotecària o desnonament, l’accés al Parc Públic d'Habitatge, la possibilitat d’accedir a la rehabilitació i renovació de vivendes i altres serveis, com la Xarxa Lloga, destinats a facilitar que les persones excercisquen el dret universal a disposar d’una vivenda digna.

Per a Silvent, la instal.lació d’una oficina d’Infohabitatge a Catarroja fa que la localitat es convertisca en “un referent en polítiques actives per a garantir que les persones tinguen accés a la vivenda”.

En tota la comarca de l’Horta Sud, tan sols Catarroja i Torrent ofereixen este servei a la ciutadania, i a la Comunitat Valenciana hi ha 10 d’estos punts repartits per tot el territori.

Catarroja, per tant, “està decidida a formar part d’una xarxa que complementa tot el treball de la Comissió Municipal de Desnonaments i les polítiques decidides que la regidoria està desenvolupant perquè ningú haja de vore’s en el carrer per problemes econòmics, de gènere o de qualsevol altra classe”, ha afegit Silvent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.