Compromís per Catarroja lamenta que l'empresa pública ESERCA no tinga un Pla d'Igualtat

662
Ayuntamiento de Catarroja
Ayuntamiento de Catarroja

El portaveu de Compromís en l'Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, ha lamentat que l'empresa pública ESERCA no tinga un Pla d'Igualtat, a pesar que ho aconselle la Llei orgànica d'Igualtat (LOI), aprovada l'any 2007 i que és d'obligat compliment en les empreses de més de 250 treballadors.

Així mateix, Compromís exigeix que l'Ajuntament realitze cursos i tallers orientats a la integració de les dones, “que són el sexe que més pateix la xacra de l'atur en el municipi. No entenem com existint una regidoria d'igualtatque es tape els ulls davant aquesta injusticia”.

Monzó demana  la creació de tallers de formació on el perfil de la persona contractada no siga masculí sinó mixt, “encara que insisteix que les polítiques del municipi han d'orientar-se a desclassificar els treballs i la formació per sexes. En els tallers ocupacionals de l'Ajuntament el 90% de les persones contractades són també homes a pesar que les dones són les que més pateixen la desocupació en el municipi, segons les dades del mes d'abril de 2014”

Compromís ha anunciat que demanara en el ple l'aplicació del Pla d'Igualtat tant en l'Ajuntament com en l'empresa ESERCA. Segons Monzó “no es pot entendre que s'exigisca aquesta mesura a les empreses privades i que després el propi Ajuntament no pose els mitjans per a evitar aquesta discriminació”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.