Catarroja, ciutat lliure de desnonaments

0
135

Treballar per a evitar situacions tan dramàtiques com la pèrdua de la vivenda. Eixe serà l’objectiu de la Comissió de Desnonaments que crearà l’Ajuntament de Catarroja després que el Ple haja aprovat la proposta i haja declarat Catarroja ciutat lliure de desnonaments amb els vots a favor del PSPV, Compromís i Guanyar Catarroja.

La primera Tinent d’alcalde i regidora de Desnonaments, Lorena Silvent, ha impulsat esta proposta davant la situació per la que travessen moltes famílies, obligades a perdre la seua vivenda per falta de recursos. El Ple de l’Ajuntament també ha aprovat una moció de Guanyar Catarroja que serà un dels punts de partida a estudiar per la comissió.

ayuntamiento de catarroja

La comissió, estarà presidida per la mateixa regidora de Desnonaments, Lorena Silvent. Es reunirà una vegada al mes i estarà formada per la directora i un tècnic de l’àrea de Persones, el director del servei de Benestar Social, un representant del servei de mediació, un representant de cadascun dels grups de la corporació, un membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el cap de la Policia Local i els regidors de Benestar Social i Policia.

Entre les seues funcions estarà la de buscar la col.laboració de la resta d’agents que intervenen en l’execució material d’un procediment de desnonament i signar acords de col.laboració necessaris per a tractar d’evitar que finalment s’executen els desnonaments.

Altres dels objectius són crear un cens de famílies en risc i un d’habitatges, en especial de les vivendes buides. Així mateix es demanarà informació als jutjats sobre els processos de desnonament en curs i sobre els que hi ha previstos, per anticipar la resposta i evitar que les famílies perden la vivenda.

També s’entén que l’accés als subministraments bàsics de llum, aigua i gas són necessaris per a poder viure dignament, per això l’Ajuntament realitzarà les gestions necessàries davant les companyies subministradores per garantir el servei a les famílies en risc d’exclusió i si cal, bonificarà o eximirà del pagament en les situacions més extremes.

Precisament, hui mateix, l’Ajuntament s’ha adherit al Pla de Pobresa Energètica de la Generalitat Valenciana que preveu ajudes perquè les famílies que ho necessiten puguen afrontar les factures d’energia, especialment a l’hivern.

El Ple ha aprovat, amb els vots a favor de PSPV i Compromís, la moció que ha presentat Guanyar Catarroja i que inclou estes propostes. Per tant, Catarroja es declara, ciutat lliure de desnonaments.

En el segon trimestre de 2015, la Comunitat Valenciana ha sigut la tercera autonomia, per darrere d’Andalusia i Catalunya on més desnonaments s’han executat. En concret s’han produït 3.080 execucions hipotecàries. I en el tercer trimestre d’enguany, les dades empitjoren, ja que la Comunitat Valenciana passa a ocupar el segon lloc per darrere d’Andalusia amb 2.984 execucions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here