Catarroja augmenta el temps de la llum àmbar dels semàfors i es reunirà amb l’empresa que va instal.lar les càmeres

490

semàfors catarrojaEls semàfors de Catarroja augmentaran el temps en què es manté la llum àmbar de 3 a 4 segons. Així ho ha decidit l’Ajuntament per a tractar d’aplicar solucions que ajuden a resoldre el problema de les multes generades per les càmeres de trànsit a la població.

D’acord amb un informe elaborat per la Policia Local, és segur augmentar un segon la fase àmbar dels semàfors, és a dir, el temps que transcorre entre la llum verda i la roja. Fins ara, estaven programats perquè no excedira de tres segons. L’informe afegeix que perllongar este temps més de 4 segons va en contra de la seguretat vial.

Els treballs per a fer esta modificació es realitzaran al llarg d’esta setmana en tots els semàfors del poble, tant els que tenen instal.lades les càmeres de control de trànsit, com també en la resta. Esta feina no suposarà cap cost addicional per al consistori.

Reunió amb l’empresa concessionària de les càmeres

L’Ajuntament de Catarroja també ha convocat a una reunió a l’empresa amb la qual es va signar el contracte per a instal.lar les càmeres. En esta reunió se li plantejarà la possibilitat de rescindir el servei i les condicions econòmiques que això suposaria. El contracte el va signar la Mancomunitat de l’Horta Sud en l’anterior legislatura i l’Ajuntament de Catarroja es va adherir. Si ara el Consistori l’incomplira hauria d’abonar una penalització que podria arribar als 800.000 euros.

D’altra banda, l’Ajuntament també està a l’espera de conèixer el resultat de l’informe que ha d’emetre la Mancomunitat de l’Horta Sud el 18 de novembre. A iniciativa de l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, els pobles afectats per les multes de les càmeres instal.lades en semàfors (Catarroja, Massanassa, Albal, Picanya i Beniparrell) van sol.licitar al nou president de la institució, Carlos Fernández Bielsa, un informe jurídic i tècnic sobre les conseqüències d’eliminar les càmeres d’estos municipis.

En funció del resultat de la reunió amb l’empresa i de l’informe de la Mancomunitat, l’Ajuntament decidirà el futur del sistema de càmeres dels semàfors. L’equip de Govern també es planteja la possibilitat de convocar una consulta popular perquè siguen els veïns i veïnes de Catarroja els qui decidisquen si el consistori elimina les càmeres, amb el que això suposa, o si, en canvi, manté el sistema.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.