Castelló redueix mercats i suspén activitats de Gent Gran i esportives d'equip no federat

1 lecturas

L'Ajuntament de Castelló ha adoptat aquest divendres noves mesures de seguretat davant la covid-19 en aplicació de la Resolució de 6 de novembre de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que entren en vigor a les 00.00 hores del 7 de novembre i que es mantindran fins a les 23.59 hores del 9 de desembre. El consistori ha comunicat aquestes modificacions a diferents associacions, col·lectius i entitats que puguen veure's afectades.

Entre les mesures destaca la reducció de llocs en el Mercat del Dilluns i el Mercat del Grau, la suspensió de les activitats grupals i presencials de les associacions de Gent Gran i del CEAM Urban Castelló, així com la suspensió de lligues locals no federades, les escoles esportives municipals d'esports d'equip o la realització de les activitats esportives sense públic, tal com estableix la citada resolució publicada aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Així, el Mercat del Dilluns i el Mercat del Grau obriran fins al 9 de desembre amb fins al 50% dels llocs. D'aquesta manera, els llocs d'alimentació podran muntar íntegrament en vendre productes de primera necessitat i els llocs de tèxtil podran fer-ho alternant els llocs pareixes i imparells cada jornada d'obertura.

D'altra banda, en compliment de la normativa, l'Ajuntament ha suspés les activitats grupals i presencials que es realitzaven en el CEAM Urban Castelló (Pilates, gimnàstica i activitats d'estimulació cognitiva). També han quedat suspeses les activitats grupals de les associacions de Gent Gran quedant l'activitat limitada a la prestació, mitjançant cita prèvia, dels serveis de podologia, fisioteràpia i perruqueries. Tot això en aplicació de l'article 1.20 de la Resolució d'aquest 6 de novembre.

En matèria d'activitats esportives, s'han cancel·lat les lligues no federades locals de futbol-8, futbol sala i bàsquet i les escoles esportives municipals d'esports d'equip (voleibol, bàsquet i futbol sala). Així mateix, s'ha comunicat a les entitats esportives que la celebració dels esdeveniments esportius, entrenaments, competicions que se celebren en instal·lacions esportives o en la via pública hauran de desenvolupar-se des d'aquest dissabte sense públic, tal com estableix la citada Resolució de la Conselleria de Sanitat.

D'altra banda, els espais culturals no es veuran afectats per cap restricció addicional perquè no han deixat d'aplicar les mesures ni els protocols sanitaris des de la seua reobertura. Tant el Teatre del Raval com el Planetari ja funcionaven amb limitacions d'aforament del 50% i amb un protocol de mesures sanitàries a seguir per a accedir.

Quant als esdeveniments culturals a l'aire lliure, també es realitzaven ja amb perimetratge de la zona, distanciament interpersonal i traçabilitat del públic assistent. A més la limitació d'aforament era de 150 persones, una xifra inferior al màxim que estableix la normativa autonòmica.

Pel que respecta a les visites guiades, segons la nova resolució, es realitzaran amb un màxim de sis persones.

L'Ajuntament també ha iniciat el procés per a clausurar les fonts públiques de la ciutat d'acord amb les noves directrius sanitàries de la Conselleria de Sanitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí