Castelló ha impulsat obres per valor de més de 15 milions d’euros durant l’estat d’alarma

39

L’equip de govern de Castelló ha aprovat adjudicacions i licitacions d’obres per valor de més de 15 milions d’euros en ple estat d’alarma, durant els últims dos mesos. «Uns projectes que contribuiran a la reactivació econòmica de la ciutat i permetran pal·liar els efectes que la crisi sanitària per la covid-19 tindrà en el teixit empresarial i en la ciutadania en general, creant noves oportunitats i generant ocupació», segons ha destaque el regidor d’Obres i Contractació, Rafa Simó.

A més, «en les noves licitacions s’han introduït clàusules perquè els autònoms i les pimes puguen optar a les contractacions públiques, de manera que també ajudem a aquests sectors, fomentant la concurrència i la diversificació per a generar nous llocs de treball», ha apuntat Simó.

Les licitacions de projectes sumen un import de 13,9 milions d’euros: 6,3 milions per al col·legi Vicent Marçà; 3,8 milions de les obres de reforma del centre municipal de cultura del carrer Antonio Maura per a convertir-lo en centre d’envelliment actiu i saludable; altres 3,3 milions per a la rehabilitació integral de l’escola Herrero; i altres 563.600 euros per a l’assistència tècnica del projecte de renovació de les lluminàries de la ciutat.

Quant a les adjudicacions, suposen altres 1,1 milions d’euros aproximadament. I són els contractes corresponents al projecte de millora de la seguretat viària en la intersecció de l’avinguda Castell Vell amb l’avinguda de la Diputació i la quadra Borriolenc, adjudicat per 126.945 euros: el nou accés des de l’aparcament de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a la carretera de Borriol, per 144.248 euros; i el subministrament d’una plataforma informàtica integral multiagència destinada als serveis de seguretat i emergència, per 579.442 euros. A aquests cal sumar una altra contractació acordada en la Junta de Govern Local d’aquesta setmana, per més de 292.000 euros, per a l’execució de l’estació de bombament al carrer Ciutadella, el clavegueram en el Camí Vell de la Mar i la seua posterior repavimentació.

De manera paral·lela a aquestes licitacions i adjudicacions durant els últims mesos s’han impulsat tramitacions de projectes com la renovació de més del 90% de l’enllumenat públic de Castelló valorat en 14,8 milions d’euros, amb lluminàries més eficients i que suposaran un estalvi energètic i econòmic. També s’ha activat el Pla d’Inversions de Revitalització Econòmica (Pirecas) que injectarà 1,5 milions d’euros i que actualment està en fase de redacció de projectes, igual que el Castelló Verd, valorat en 700.000 euros i el pla de rehabilitació d’habitatges, per 800.000 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.