Castelló és la primera ciutat espanyola que s'uneix a la Ruta Europea de la Ceràmica

45

Castelló formarà part de la European Route of Ceramics del Consell d'Europa després de ser acceptada com a primera ciutat espanyola integrant d'aquesta ruta cultural el principal objectiu de la qual és revaloritzar i acostar a la ciutadania el patrimoni cultural europeu vinculat a la producció de la ceràmica.

La decisió ha sigut adoptada en l'última Assemblea General de l'Associació Europea de la Ruta de la Ceràmica. Amb la seua incorporació, Castelló s'uneix a les altres cinc ciutats i entitats que configuren la xarxa: Faenza (Itàlia), Llemotges (França), Museu Princenhof de Delft (Països Baixos), Museu Porzellanikon de Selb (Alemanya) i Höhr-Grenzhausen (Alemanya).

Foto de archivo: Amparo Marco en una visita a Cevisama

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció davant la inclusió de Castelló en aquesta ruta, que es converteix en un nou recurs didàctic i en un revulsiu turístic en obrir a visitants internacionals "el patrimoni que reuneix cadascuna de les ciutats que la integren, i que és especialment important a Castelló". Els permet a més descobrir, mitjançant les visites promogudes des d'aquesta xarxa, l'evolució cultural i social que, gràcies a la indústria ceràmica, han experimentat aquestes regions.

"Ens brinda l'oportunitat de compartir a nivell internacional una part essencial de la nostra identitat, de mostrar no sols les col·leccions de ceràmica, sinó també el procés de producció d'aquesta, la qual cosa ocorre entre bastidors, i també les aplicacions innovadores que estem donant, potenciant els usos urbans del producte ceràmic i la seua inclusió en els projectes d'inversió pública", ha ressaltat l'alcaldessa.

La indústria ceràmica és una de les més antigues d'Europa. El seu auge va portar amb si el desenvolupament econòmic i social de les regions implicades i va contribuir, a més, a la creació d'una forta identitat europea, al mateix temps que reflecteix les particularitats locals que conviuen en els seus territoris.

Al recer d'aquesta indústria naix en 2011 la Ruta Europea de la Ceràmica, certificada com a Itinerari cultural del Consell d'Europa un any després, en 2012. El seu principal repte és posar en valor i protegir l'herència, material i immaterial, lligada a la ceràmica, així com coordinar i establir noves sinergies amb les principals entitats europees vinculades al sector.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.