Castelló celebra el II Saló del Còmic i el llibre infantil i juvenil entre el 23 i el 25 d'octubre

26

El Saló del Còmic i el llibre infantil i juvenil de Castelló celebrarà la seua segona edició durant el cap de setmana del 23 al 25 d'octubre a la plaça de les Aules. Organitzat per l'Ajuntament de Castelló a través de la regidoria de Joventut, es tracta del retorn de l'únic esdeveniment literari de la ciutat centrat exclusivament en còmics, manga i literatura infantil i juvenil. L'entrada serà gratuïta i l'esdeveniment comptarà amb 20 expositors de les llibreries de Castelló i segells editorials d'altres punts del país. La cita es desenvoluparà en base a la normativa de prevenció contra la covid-19, complint amb les mesures que marquen les autoritats sanitàries per a garantir la protecció de la salut.

El regidor de Joventut, Jorge Ribes, s'ha mostrat satisfet amb aquesta nova edició. "El Saló del Còmic ja va demostrar amb l'èxit de l'any passat que a Castelló existeix un gran interés per aquesta mena de cultura", ha assenyalat. "Continuem apostant així per la il·lustració i la lectura com a motor de desenvolupament per a les noves generacions i ho fem, davant el context actual, amb les mesures sanitàries oportunes per a fer d'aquest esdeveniment una cita segura, tant per als i les assistents com per a l'organització", ha dit.

La presentació de nous còmics i llibres és un dels atractius del Saló del Còmic de Castelló. Hi haurà novetats com a Senyoria Labordeta, obra del dibuixant Carlos Azagar amb guió d'Encarna Revolta i editat amb motiu del desé aniversari de la mort de José Antonio Labordeta. Una altra presentació d'interés és la de Refugi, de José Fonollosa, en el qual es narra la història real d'un refugi per a gossos en adopció. També es mostrarà Memòria i vinyetes, una obra sobre memòria democràtica a càrrec de David F. de Dalt i amb pròleg d'Antonio Altarriba que ha sigut guardonada amb el premi nacional de còmic. Totes les xarrades seran retransmeses per streaming i es podran seguir a través de la web www.salondelcomicdecastellon.com.

Quant a les activitats infantils i juvenils, el Saló del Còmic comptarà amb un photocall plagat de superherois i superheroïnes perquè xiquetes i xiquets guarden un record inoblidable de l'esdeveniment. A més, hi haurà tallers protagonitzats per aqueixos mateixos personatges, així com actuacions d'il·lustració en directe.

A més de les ponències i activitats, l'esdeveniment comptarà amb 20 expositors en els quals participaran les següents llibreries i editors: Plácido Gómez, Babel, Argot, Abacus, Casa del Llibre, Surineki, La Orden del Dragón, Frik&còmic, Rincón de Duendes, Librería Azul, Comix-park, Yojimbo-Astiberri (València), Gp Edicions (Saragossa), Letra Blanka (Barcelona), Xiulit-Desfiladero (València), Grafito Editorial (València), Cascaborra (Barcelona), Unaria (Castelló), Malian (València), Fandogamia (València).

L'organització seguirà un estricte protocol de seguretat contra la covid-19. En aqueix sentit, el saló es planteja com un perímetre tancat al voltant de la zona expositiva que facilita el control d'accés, la limitació d'aforament i garantir el compliment de les mesures sanitàries. De la mateixa manera, les xarrades es produiran amb aforament limitat, identificació d'assistents i seient numerat. Els visitants disposaran en tot moment de gel hidroalcohòlic i es vetlarà pel manteniment de la distància de seguretat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.