Canvis de sentit en alguns carrers i límit de velocitat de 30 km/h a tot el terme de Rocafort per a pacificar el trànsit

1801

Rocafort s'ha inscrit aquest any per primera vegada a la iniciativa de la Setmana Europea de la Mobilitat que, a més d'organitzar activitats per al foment d'un transport més sostenible, instava els ajuntaments a adoptar mesures permanents per pacificar el trànsit rodat i donar més protagonisme al transport colectiu i als desplaçaments a peu o en vehicle no motoritzat. Rocafort ha decidit canviar el sentit d'alguns carrers i limitar la velocitat a tot el terme municipal a 30 kilòmetres per hora.

Des de l’Ajuntament de Rocafort es va encomanar un estudi tècnic sobre el trànsit l’any passat En el primer semestre d’enguany també ha gestionat un procés de participació ciutadana al respecte. I a partir d’això i dels informes de la Policia Local, el Govern municipal ha proposat tot un seguit de mesures de mobilitat a favor de la seguretat i la convivència com ara reduir a 30 km/h la velocitat en tot el municipi, amb l’acompanyament de campanyes per al control del compliment d’este acord.

També ha proposat revertir el canvi que s’hi realitzà en novembre de 2015 i fer que els vehicles procedents de la Plaça Espanya que circulen pel carrer Toledo, en arribar a la Plaça Sant Sebastià puguen continuar circulant pel carrer Baró de Terrateig i arribar fins al carrer València. La mesura suposa recuperar una via alternativa d’eixida, que descongestionarà la cruïlla de la Plaça Espanya amb el carrer Josep López Trigo i Baró de Terrateig.

Per tal de facilitar l’accés al carrer Bonavista, s’hi habilitarà de nou l’accés pel carrer Fontilles, amb el canvi de sentit de Fontilles. Segons el Govern municipal, com a futura actuació, serà millorat el paviment del carrer Toledo a fi de minvar ressons i soroll, amb un asfalt fonoabsorbent que reduïsca molèsties al veïnat.

D'altra banda, es proposa un canvi de sentit de part del carrer Sant Agustí (tram entre l’avinguda Blasco Ibáñez i l’avinguda Ausiàs March). Amb la finalitat de repartir el trànsit i descongestionar la Plaça Espanya i sobretot el creuament amb el carrer José López Trigo i el carrer Baró de Terrateig, s’hi habilita un altre itinerari canviant el sentit del tram del carrer Sant Agustí, entre la Av. Blasco Ibáñez i la Av. Ausiàs March, que permetrà als vehicles continuar la seua marxa per la mateixa via i enllaçar amb l’avinguda Ausiàs March.

Allí es col·locaran senyals que indiquen que els vehicles de més de 3.500 kilos hauran d’utilizar l’itinerari de la Plaça Espanya.

Tall del carrer Mestre José Dolz

Una altra de les mesures de reordenació del trànsit serà el tall del carrer Mestre José Dolz entre carrer Toledo i carrer Bonavista, i el canvi de sentit de Francisco Carbonell, Mestre Dolz i Vilella Garcia.

Amb esta mesura es preten evitar la circulació de vehicles de pas pel centre de la població, reduint els riscos d’accident i atropellament existents en el tram de Mestre Dolz entre el carrer José López Trigo i Bonavista, ja que les voreres són menudes i el creuament de Bonavista és molt perillós per als vianants.

Els vehicles que accedisquen a la població pel carrer Mestre Dolz, podran circular fins al carrer Toledo per tal d’accedir a la Plaça Sant Sebastià i carrer Bonavista. Els vehicles que se dirigisquen cap a Montcada hauran de fer-ho per Plaça Espanya. La idea és fer una zona per a vianants amb accés motoritzat als guals existents.

Amb la mesura anterior es dificulta l’accés al carrer Francisco Carbonell (antic del Pi), i per això cal canviar el sentit del carrer amb la finalitat que els vehicles procedents de Godella o València que accedisquen pel carrer València i carrer Major, enllacen des de la Plaça amb el carrer Francisco Carbonell, sentit cap a Mestr Dolz.

En tallar el pas pel centre de la població a través del carrer Mestre Dolz, el veïnat de la zona del Passeig de la Séquia, Antonio Marchado, i Mosén Sorribes, hauran d’accedir-hi des d’Eugenio López Trigo. Qui ho faça pel carrer Mestre Dolz des de Campolivar, haurà d’adreçar-se per la Plaça Espanya i Poeta García Lorca. Per tal de facilitar-ne l’eixida, s’invertiran els sentits dels carrers Viella García i Mestre Dolz, de manera que per la primera s’accedirà a la zona del passeig de la Séquia evitant un creuament semafòric perillós i amb poca visibilitat a la porta d'un parc, i alhora habilita l’eixida dels veïns de la zona pel carrer Mestre Dolz, que enllaçaran directament els carrers Comte de Cirat i Ramón y Cajal per a eixir cap a Montcada o amb el carrer Bonavista per a dirigir-se a Plaça Espanya i triar itinerari cap a Godella o València.

Millor senyalització i obres a les voreres

També es proposa com a mesura per a pacificar el trànsit millorar la senyalització de l’avinguda Ausiàs March i doble sentit del carrer Montcada. Es col·locaran a l'Av. Ausiàs March diversos senyals indicadors dels itineraris per a dirigir-se a València, Godella i Montcada. Amb esta senyalització es preten guiar als conductors per tal que utilitzen itineraris més ràpids i més segurs, com ara des del cementeri, on podran desviar-se pel carrer Serratosa Nadal per a enllaçar amb l’avinguda Joan Carles I, via directa i més ràpida d’eixida.

El carrer Montcada passarà a ser de doble sentit de circulació entre Av. Joan Carles I i Av. Constitució, per tal de facilitar l'entrada i eixida a través del PAI del Bovalar. També se senyalitzarà la Av. Ausiàs March a l’alçada del carrer Baró de Campolivar a fi que la major part de conductors opten per eixir a la carretera de Bétera per la CV-307 i reduir el nombre de vehicles que circulen per l'Av. Ausiàs March, tram entre el carrer Mestre Dolz i l’entrada per Godella (barranc dels Frares).

Actualment, la Direcció General de l’Aigua de la Generalitat realitza una obra de millora de l’accés al carrer López Trigo des de la rodona. L’objectiu és millorar la seguretat dels vehicles que abans patinaven en aquell gir, especialment les motos en dies de pluja.

D’altra banda, els diners de la subvenció dels PPOS 2017 (aproximadament 80.000 euros) seran destinats a millores dels carrers, especialment voreres del poble, guals i senyalització.

I a mitjà termini, l'Ajuntament espera els resultats de l’actuació que impulsa la Diputació de València en la millora dels camins que envolten el poble i que podria evitar que el trànsit procedent de Moncada (i en menor mesura de Godella) travessara el poble.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.