Caixa Popular i l’Ideco de l’Horta Sud signen un conveni de col·laboració per a fomentar la investigació en la comarca

512

01.hortasud.caixapopularCaixa Popular i l’Institut d’Estudis Comarcals (Ideco) de l’Horta Sud han signat un conveni de col·laboració per a fomentar la cultura i la investigació en la comarca. L’acord l’han subscrit el delegat de la Zona de l’Horta Sud de Caixa Popular, Francisco Montesa, i el president de l’Ideco, Francesc Martínez, en un acte celebrat ahir al municipi d’Alaquàs.

Mitjançant aquest conveni Caixa Popular col·labora en el patrocini del Premi d’Investigació de l’Horta Sud organitzat per l’Ideco, així com en l’edició dels treballs guanyadors que són editats en la col·lecció Monografies de l’Horta Sud. A més, les dos institucions han acordat cooperar en programes relacionats amb la realització d’estudis d’investigació al voltant d'aspectes històrics, artístics, ecològics, arqueològics, econòmics, etc. de l’Horta Sud, així com a intercanviar estudis, treballs i publicacions relacionades amb les matèries esmentades.

En la signatura del conveni van estar també presents el director de la sucursal d’Alaquàs de Caixa Popular, Pep Cuenca, i la secretaria de l’Ideco, Presen Sena. En l’acte, l’Ideco va fer entrega a Caixa Popular d’un lot de llibres de la col·lecció Monografies de l’Horta Sudi l’últim número de Annals, revista d'investigación editada per l’IDECO.

L’esmentat conveni “és fidel als compromisos socials i de vertebració comarcal d’ambdues institucions”, expliquen des de l'entitat financera. “Caixa Popular, com a cooperativa de crèdit valenciana arrelada a la comarca, té entre els seus objectius el foment d’aspectes socials i culturals per a millorar la societat valenciana, especialment els pobles i barris on té implantació. Per la seua banda, l’Ideco, com a associació sense ànim de lucre, té com a finalitat la investigació històrica, sociològica, etnogràfica i científica dels vint municipis que conformen l’Horta Sud”, aclaren.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.