Caixa Popular, entitat compromesa amb l’associacionisme, l’educació, el medi ambient i l’esport valencià

0
88

Caixa Popular

Des de fa més de tres dècades en el que va obrir la seua primera oficina a Alaquàs, Caixa Popular l’entitat valenciana al servei dels valencians està compromesa amb l’associacionisme, l’educació, el medi ambient i l’esport valencià. Bona proba d’això son els més de 150.000 clients i un total de 63 oficines repartides per les principals localitats de la província de València.

La primera oficina d’esta cooperativa valenciana de treball associat va obrir les seues portes en 1978 a Alaquàs (l’Horta) i a dia d’avui la componen 257 socis treballadors i més de 130 cooperatives sòcies valencianes, de manera que el capital social de l’entitat és cent per cent d’origen valencià.

Així, els beneficis que generen l’activitat de Caixa Popular (1, 71 milions d’euros en 2013) es reporten íntegrament en territori valencià, amb la intenció de crear riquesa local.

Amb més de 150.000 clients i un total de 63 oficines repartides per les principals localitats de la província de València, davant el canvi de paradigma de sector financer, la cooperativa de crèdit s’ha convertit en una de les poques entitats valencianes existents en l’actualitat.

Des de fa més de tres dècades, Caixa Popular mostra quins són els valors sobre els quals radica la filosofia de l’organització en benefici del conjunt societat valenciana. Este compromís es posa de manifest a través de totes les accions que realitza en coherència els seus principis i que no han canviat en funció de les circumstàncies.

Com a cooperativa, està molt prop de les associacions i de les persones capaces d’organitzar-se i formar un equip per a resoldre els problemes comuns i vertebrar la societat mitjançant associacions culturals, solidàries, educatives, esportives, lúdiques o festives.

Exemple d’açò és l’acord de col·laboració amb la Fundació Cívica Horta Sud o el suport continu a les associacions d’empresaris i comerciants locals, facilitant línies de finançament per a afavorir la creació de riquesa i ocupació. En esta línia, destaquen també els crèdits a emprenedors gestionats per les Agències de Desenvolupament Local dels ajuntaments on se situen les oficines.

Caixa Popular és una entitat compromesa amb l’educació i la formació. L’entitat disposa d’acords de col·laboració amb les diferents universitats valencianes, a més té convenis segellats amb AMPAS, col·legis i instituts per a finançar la compra dels llibres. Este compromís també es posa de manifest en el camp lingüístic, a través de la promoció i difusió del valencià.

Així mateix, l’entitat financera ha desenvolupat iniciatives perquè l’activitat que realitza contribuïsca a respectar el medi ambient. Així, s’ha engegat el projecte “Oficina sense papers”, amb l’objectiu de reduir l’impacte mediambiental. De la mateixa manera, disposa d’un conveni de col·laboració amb la cooperativa de consum Som Energia per a proveir a les oficines d’electricitat provinent de fonts renovables.

En relació amb l’esport, Caixa Popular recolza aquelles iniciatives vinculades amb l’esport base i amateur, per açò col·labora amb la Federació de Pilota Valenciana, la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, l’Associació Esportiva de Colpbol o la Federació d’Escacs i és entitat col·laboradora del València Bàsquet, entre uns altres.

En tractar-se d’una entitat amb un fort arrelament als pobles i barris valencians on se situa, Caixa Popular vol formar part del motor de desenvolupament i contribuir a millorar el seu entorn més pròxim.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.