Burjassot projecta el documental ‘La batalla del Varsòvia’

0
80

El dia 31 de maig, a les 19 hores, tindrà lloc la projecció del documental ‘La batalla del Varsòvia’ al Centre Municipal Polivalent Isaac Peral. Aquest treball sobre l’exili republicà a França narra la història paral·lela de les 150.000 persones que van travessar la frontera l’hivern del 1939 i la de l’hospital creat pels guerrillers republicans a Tolosa el 1944. L’hospital Varsòvia acabà convertint-se en el centre sanitari de referència per a tot l’exili espanyol del sud de França.

L’activitat, organitzada per l’Oficina de Promoció del Valencià de Burjassot i per l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot, compta amb la col·laboració de la Plataforma de Burjassot per la III República i de l’Assemblea 15M Burjassot. La presentació serà a càrrec dels guionistes i directors del documental, Juli Esteve i Àlvar Martínez. Posteriorment, hi haurà un debat en què es comptarà amb el testimoni de Manolo Arroyo, supervivent del camp de concentració d’Albatera.

El documental, que ha gaudit de molt d’èxit i bona premsa, i que ja l’ha emés TV3 després de la presentació a Barcelona, està dirigit pel professor d’Història de la Medicina de la UV Àlvar Martínez Vidal i pel periodista Juli Esteve; la imatge i l’edició són d’Esther Albert i Antoni Arnau.

Es tracta d’una producció d’InfoTV per al Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, amb el suport del Memorial Democràtic. També han participat en el projecte les universitats de València, Alacant i la Miguel Hernández d’Elx, així com l’Institut d’Història de la Ciència López Piñero (CSIC-UV) i una cinquantena d’entitats i persones a títol individual.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.