Burjassot participa en una reunió d'alt nivell sobre violència de gènere

620

reunió violència masclista diputació valència burjassotLa regidora d’Igualtat de Burjassot, Lluna Àrias, ha sigut una de les participants en la trobada convocada per la Diputació amb els municipis capdavanters de la província en matèria de violència de gènere. A la reunió han acudit, a més de la diputada d’Igualtat Isabel García i representants del Consell escolar de la Comunitat Valenciana, les responsables d’aquesta matèria als Ajuntament de Quart de Poblet, Bellreguard i Burjassot.

La iniciativa ha partit de l’àrea d’Igualtat de la Diuptació de València, on, segons han explicat, estan interessats en conèixer en profunditat l’activitat que desenvolupen aquestos consistoris en matèria de Violència de Gènere, a més de la seua experiència i projectes, per considerar-los “un referent i un exemple a seguir per la resta de municipis de la província en aquest tema”.

A Burjassot, concretament, existeix un servei d’atenció integral format per un equip multidisciplinar (psicòloga, treballadora social, advocada, integradora social i administrativa), a més d’un pla d’actuació conjunt amb diferents serveis, tant municipals com extramunicipals, que intervenen en l’atenció i protecció de les dones que han viscut situacions de Violència de Gènere. D’altra banda, es desenvolupen al llarg de l’any diverses campanyes de sensibilització social en aquest tema.

La regidora ha valorat la iniciativa de manera molt positiva. Per a Àrias, “en trobades com aquesta posem en comú les diferents accions que, en l’àmbit local, contribueixen a posar fi a la violència contra les dones. L’Ajuntament, el municipi, és el primer lloc on la dona acudeix buscant ajuda, en un moment, a més, complex i definitiu per a ella. És per això que cal saber donar resposta a les seues necessitats i acompanyar-la en tot el procés”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.