Burjassot comprarà espais per instal•lar-hi centres socials, una escoleta municipal i l’escola de música amb els fons del ‘Plan Camps’

183

Representants del Bloc i del PSOE es van reunir la setmana passada per definir els criteris i els projectes per tal d’optar els 8 milions d’euros de les ajudes previstes pel ‘Pla Camps’ que, finalmente, ha aprovat la Junta de Govern. Així acordaren comprar espais a particulars per tal d’instal•lar centres socials, escoletes municipals i l’escola de música.

+ El Ayuntamiento pedirá al Consell que contrate a vecinos de Burjassot para hacer los proyectos del ‘Plan Camps’

Els representants del PSOE acceptaren totes les propostes del Bloc, que previament havien estat comentades i preparades amb els sectors socials corresponents.

“En concret, -segons el portaveu del Bloc, Jordi Sebastià- els nostres dos projectes més importants incloien la compra de dos espais que estan pendents d’expropiació des de l’aprovació del Pla General de l’any 1990, ja que aquest decret, a diferència del ‘Plan Zapatero’ permet comprar espais”.

Per un costat el solar del carrer Ausiàs March i per un altre l’antic convent del carrer Blasco ibáñez, que a més, és un edifici catalogat. Els propietaris dels dos espais volen vendre el més prompte possible i ara l’ajuntament té una oportunitat important.

Per al primer espai, el projecte preveu la seua conversió en centre social que puga albergar, entre altres coses, un taller ocupacional per a persones discapacitades i també un centre de recursos per als malats mentals, uns col•lectius socials molt sensibles que es troben actualment desatesos a la nostra població”.

En l’antic convent, un edifici antic que dóna a dos carrers i que té un espaciós pati interior, el projecte preveu la seua restauració i l’ús d’una part per a escoleta pública –la segona acordada entre Bloc i PSPV al pacte d’estabilitat- de l’altra per a l’escola de música que permeta estudiar a la població el grau mitjà de forma oficial, de forma coordinada amb la banda de música i les societats musicals que podran també usar aquestes instal•lacions.

També està prevista la redacció d’un projecte per reformar les pistes de bàsquet al polisportiu, tal com demanava l’equip local.

Per a Sebastià “aquesta és una oportunitat molt bona per dur endavant aquests projectes de caràcter social i cultural. Estem satisfets amb la resposta del PSOE i il•lusionats en poder així cumplir part dels nostres compromissos amb la societat de Burjassot. Esperem que des de de la Generalitat es complesca la seua part i els plans siguen aprovats i sufragats”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.